
Csillagjegyek, amelyek rendkívül jó önismerettel rendelkeznek
Te vajon közéjük tartozol?
A legtöbbünknek nincsenek kellemes emlékei a menzakosztról. Pedig érdemes adni nekik még egy esélyt, és kikísérletezni a saját szánk íze szerint a legfinomabb variációjukat, majd felvenni őket a repertoárunkba!
A legtöbbünknek nincsenek kellemes emlékei a menzakosztról. Pedig érdemes adni nekik még egy esélyt, és kikísérletezni a saját szánk íze szerint a legfinomabb variációjukat, majd felvenni őket a repertoárunkba!
Paradicsomleves betűtésztával
Hozzávalók (4 személyre):
2 ek olaj
1 kis fej vöröshagyma
1 db szárzeller
1 tk kristálycukor
700 ml passzírozott paradicsompüré
150 ml zöldségleves-alaplé (kockából)
só
frissen őrölt bors
1 marék betűtészta
Elkészítési idő: 15 perc
1. Lábasban forrósítsuk fel az olajat, és dinszteljük meg rajta a megtisztított, apróra kockázott hagymát és zellert. Amikor a zöldségek kezdenek kissé megpirulni, hintsük meg a cukorral, és karamellizáljuk.
2. Adjuk hozzá a paradicsompörét, öntsük fel az alaplével, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Forraljuk fel a levest, majd húzzuk le a tűzről, és botmixerrel pürésítsük.
3. A tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán található utasítás szerint, majd szűrjük le, osszuk el mélytányérokban, és kanalazzuk rá a levest.
Főtt marhaszelet meggymártással és pirított darával
Hozzávalók (4 személyre):
A főtt marhahúshoz:
500 g marhacomb
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
½ fej vöröshagyma
3 szem egész fekete bors
1 db babérlevél
só
A meggymártáshoz:
500 g magozott meggy (befőtt vagy mirelit)
1 ek barna cukor
1/2 kk őrölt fahéj
½ kk őrölt szegfűszeg
¼ db citrom facsart leve
1 ek étkezési keményítő
200 ml főzőtejszín
A pirított darához:
1 ek étolaj
100 g búzadara
1 nagy csipet só
Elkészítési idő: 90 perc
1. Tegyük lábasba a megtisztított marhahúst a meghámozott zöldségekkel, az egész fekete borssal, a babérlevéllel és egy kevés sóval. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és kezdjük el főzni. A tetején keletkező habot szedjük le szűrőkanállal. Főzzük puhára a húst 1-1,5 óra alatt, majd szedjük ki a főzővízből, hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. Végül vékonyan szeleteljük fel.
2. A meggymártáshoz tegyük lábasba a meggyet a barna cukorral, az őrölt fűszerekkel és a citromlével együtt. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és forraljuk fel. A keményítőt keverjük simára a tejszínnel és néhány ek-nyival a meggy főzővizéből. Lassan, kevergetve csorgassuk a meggyhez, és forraljunk rajta egyet.
3. A pirított darához serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk rajta illatosra, kissé barnára a búzadarát. Apránként öntsük fel 250 ml vízzel, adjuk hozzá a sót, és kevergetve főzzük puhára 4-5 perc alatt. Ezzel és a meggymártással tálaljuk a szeletelt főtt marhát.
Piskóta csokiöntettel
Hozzávalók (4-6 személyre):
5 db tojás
300 g kristálycukor
1 tk sütőpor
1 csipet só
300 g finomliszt
100 g étcsokoládé
200 ml habtejszín
400 ml tej
Elkészítési idő: 40 perc
1. A tojásokat habosítsuk fel a cukorral, majd apránként, felváltva adjuk hozzá a sütőporral, valamint a sóval elvegyített lisztet és 100 ml langyos vizet. Keverjük simára.
2. Simítsuk az így kapott tésztát egy sütőpapírral kibélelt, kb. 20 x 30 cm-es tepsibe, és süssük készre a 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
3. Közben készítsük el az öntetet. Tegyük fémtálba a felaprított étcsokit a tejszínnel együtt, és vízgőz fölött, kevergetve olvasszuk meg.
4. A tejet melegítsük fel egy kis forralóedényben, majd apránként adjuk hozzá a csokis tejszínt, és kis lángon, kevergetve főzzük csomómentesre. Ezzel nyakon öntve tálaljuk a felkockázott piskótát.
Forrás: Fanny magazin
Te vajon közéjük tartozol?
Nem alakul unalmasan a hétfői nap a csillagjegyek számára!
Érdemes ezeket a jeleket figyelembe venni.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre