Házi bonbon nőnapra? Így készítsd el otthon

Virág helyett bonbont is ajándékozhatunk a számunkra kedves nőknek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2025.03.08.
recept nőnap bonbon

Klasszikus virág helyett készítsünk saját kezűleg bonbonokat, amelyek nemcsak finomak, hanem a szívünk melegét is hordozzák. Legyen szó édesanyáról, kedvesről vagy kolléganőről, ezzel a desszerttel biztosan mosolyt csalunk az arcukra.

Homemade,Coconut,Balls
Fotó: Happy Foods Tube / Shutterstock

Raffaello golyók

Hozzávalók:

  • 3 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • 5 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg kókuszreszelék (+ a forgatáshoz)
  • 1 csomag egész mandula

Elkészítés:

1. A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.

2. A szoba-hőmérsékletű vajat felkockázzuk, majd óvatosan a krémbe dolgozzuk, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.

3. A krémet szobahőmérsékleten 1-2 óra alatt lehűtjük, majd kis golyókat formázunk belőle. A közepébe belenyomjuk a mandulát, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Idő: 20 perc + pihentetés 4 adag

Fotó: Nemeth Andras Peter

Csokis-málnás trüffel

Hozzávalók (15 darabhoz)

  • 28 g őrölt liofilizált málna
  • 170 g fehér csokoládé
  • 85 g tejszín
  • 230 g étcsokoládé

A díszítéshez:

liofilizált málna

Elkészítés

1. Felaprítjuk a fehér csokoládét, beleszórjuk egy tálba. Hozzáadjuk az őrölt liofilizált málnát.

2. A tejszínt egy kis lábasban forrásig melegítjük. Ráöntjük a málnaporos fehér csokoládéra. Hagyjuk állni pár percig, majd egy spatulával teljesen egynemű krémmé keverjük. Betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy megdermedjen.

3. Ha kihűlt, fagyis- vagy evőkanállal 15 egyforma részre osztjuk, mindegyikből golyócskát formázunk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és ismét visszatesszük a hűtőszekrénybe dermedni. 

4. Az étcsokoládét összevágjuk, gőz felett megolvasztjuk. Egy málnás golyót fogpiszkálóra szúrunk, megmártjuk az olvadt csokiban. Sütőpapíros tálcára tesszük. Mielőtt a csoki megkötne, megszórjuk liofilizált málnával. Hűtőszekrényben dermesztjük.

Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

Valentine,Candy
Fotó: AnnapolisStudios - Shutterstock

Meggyes csokoládékrémmel töltött bonbon

Hozzávalók

  • 25 dkg 60%- os csokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 0.5 dl tejszín
  • 2 ek. magozott meggy
  • 1-2 dl rum
  • pár csepp étolaj

Elkészítés

A csokoládét egy fém tálba tördeljük, majd hozzácsepegtetünk pár csepp olajat, és vízgőz fölött felolvasztjuk.

Ezután a szilikon bonbon formákat egy ecset segítségével vékonyan kikenjük az olvasztott csokoládéval. Spatula segítségével óvatos mozdulattal lehúzzuk a formáról a felesleges csokoládét. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Amikor a csokoládé megdermedt, kivesszük a hűtőből, és szintén kikenjük az olvasztott csokoládéval, majd visszatesszük a hűtőbe dermedni. Óvatos mozdulatokkal, spatula segítségével ismét lehúzzuk a formáról a felesleges csokoládét.

A fehér csokoládét beletördeljük egy fém tálba, majd vízgőz fölött elkezdjük felolvasztani. Közben apránként hozzákeverjük a tejszínt, hogy egy folyósabb állagot kapjunk. Figyeljünk, nehogy túl folyós legyen, lehet nem kell hozzá az összes tejszín.

Az előzőleg pár napig konyakba áztatott meggyet alaposan lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. A felolvasztott csokoládéhoz ezután hozzákeverjük az apróra vágott meggyet, majd belekanalazzuk a formákba úgy, hogy ne legyenek tele.

Ezután felmelegítjük a maradék csokoládét, majd egy mokkáskanállal a töltelék tetejére kanalazzuk. Ezután a spatulával lehúzzuk a formáról a felesleges csokoládét, majd a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.

30 perc 4 adag

Salted Chocolate Caramels
Fotó: VCNW / Getty Images

Sós karamellás bonbon

Hozzávalók

  • 10 dkg 85%- os csokoládé
  • 397 gr sűrített tej
  • 1 mokkáskanál darabos tengeri só

Elkészítés

1. A csokoládé háromnegyedét feltördeljük, és vízgőz fölött folytonosan kevergetve felolvasztjuk. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen forróbb, mint 46 fok Celsius. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a többi felaprított csokoládét. Folyton kevergetve visszahűtjük 32 fokra. Ehhez segítségünkre lehet egy csokihőmérő.

2. Egy ecsettel kenjük ki a bonbonformát a csokival. Hűtőben legalább 10 percig dermesztjük, majd még egy réteg csokival kenjük ki, majd ismét hűtsük le.

3. A sűrített tejet egy kisebb lábasba öntjük, amit beállítunk egy magasabb falú tepsibe, amibe vizet öntünk. A sütőben néha megkevergetve 1 órát karamellizáljuk, majd belekeverjük a sót is.

4. A bonbon üregébe kiskanállal belekanalazzuk a meghűlt krémet, majd ismét hűtőbe tesszük legalább 10 percre.

5. Végezetül a maradék csokit ismét 32 fokra melegítjük, rákenjük a bonbonokra, a töltelékre. Spaklival lehúzzuk a fölösleges csokoládét, majd minimum 1 órára visszatesszük hidegre.

30 perc + pihentetés

(FANNY)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás