
Undorító, de igaz: ezért kell alaposan elmosni a tányér alját is!
Ezért érdemes erre odafigyelni!
Virág helyett bonbont is ajándékozhatunk a számunkra kedves nőknek.
Klasszikus virág helyett készítsünk saját kezűleg bonbonokat, amelyek nemcsak finomak, hanem a szívünk melegét is hordozzák. Legyen szó édesanyáról, kedvesről vagy kolléganőről, ezzel a desszerttel biztosan mosolyt csalunk az arcukra.
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
2. A szoba-hőmérsékletű vajat felkockázzuk, majd óvatosan a krémbe dolgozzuk, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
3. A krémet szobahőmérsékleten 1-2 óra alatt lehűtjük, majd kis golyókat formázunk belőle. A közepébe belenyomjuk a mandulát, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Idő: 20 perc + pihentetés 4 adag
Hozzávalók (15 darabhoz)
A díszítéshez:
liofilizált málna
Elkészítés
1. Felaprítjuk a fehér csokoládét, beleszórjuk egy tálba. Hozzáadjuk az őrölt liofilizált málnát.
2. A tejszínt egy kis lábasban forrásig melegítjük. Ráöntjük a málnaporos fehér csokoládéra. Hagyjuk állni pár percig, majd egy spatulával teljesen egynemű krémmé keverjük. Betesszük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, hogy megdermedjen.
3. Ha kihűlt, fagyis- vagy evőkanállal 15 egyforma részre osztjuk, mindegyikből golyócskát formázunk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és ismét visszatesszük a hűtőszekrénybe dermedni.
4. Az étcsokoládét összevágjuk, gőz felett megolvasztjuk. Egy málnás golyót fogpiszkálóra szúrunk, megmártjuk az olvadt csokiban. Sütőpapíros tálcára tesszük. Mielőtt a csoki megkötne, megszórjuk liofilizált málnával. Hűtőszekrényben dermesztjük.
Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés
Hozzávalók
Elkészítés
A csokoládét egy fém tálba tördeljük, majd hozzácsepegtetünk pár csepp olajat, és vízgőz fölött felolvasztjuk.
Ezután a szilikon bonbon formákat egy ecset segítségével vékonyan kikenjük az olvasztott csokoládéval. Spatula segítségével óvatos mozdulattal lehúzzuk a formáról a felesleges csokoládét. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Amikor a csokoládé megdermedt, kivesszük a hűtőből, és szintén kikenjük az olvasztott csokoládéval, majd visszatesszük a hűtőbe dermedni. Óvatos mozdulatokkal, spatula segítségével ismét lehúzzuk a formáról a felesleges csokoládét.
A fehér csokoládét beletördeljük egy fém tálba, majd vízgőz fölött elkezdjük felolvasztani. Közben apránként hozzákeverjük a tejszínt, hogy egy folyósabb állagot kapjunk. Figyeljünk, nehogy túl folyós legyen, lehet nem kell hozzá az összes tejszín.
Az előzőleg pár napig konyakba áztatott meggyet alaposan lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. A felolvasztott csokoládéhoz ezután hozzákeverjük az apróra vágott meggyet, majd belekanalazzuk a formákba úgy, hogy ne legyenek tele.
Ezután felmelegítjük a maradék csokoládét, majd egy mokkáskanállal a töltelék tetejére kanalazzuk. Ezután a spatulával lehúzzuk a formáról a felesleges csokoládét, majd a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
30 perc 4 adag
Hozzávalók
Elkészítés
1. A csokoládé háromnegyedét feltördeljük, és vízgőz fölött folytonosan kevergetve felolvasztjuk. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen forróbb, mint 46 fok Celsius. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a többi felaprított csokoládét. Folyton kevergetve visszahűtjük 32 fokra. Ehhez segítségünkre lehet egy csokihőmérő.
2. Egy ecsettel kenjük ki a bonbonformát a csokival. Hűtőben legalább 10 percig dermesztjük, majd még egy réteg csokival kenjük ki, majd ismét hűtsük le.
3. A sűrített tejet egy kisebb lábasba öntjük, amit beállítunk egy magasabb falú tepsibe, amibe vizet öntünk. A sütőben néha megkevergetve 1 órát karamellizáljuk, majd belekeverjük a sót is.
4. A bonbon üregébe kiskanállal belekanalazzuk a meghűlt krémet, majd ismét hűtőbe tesszük legalább 10 percre.
5. Végezetül a maradék csokit ismét 32 fokra melegítjük, rákenjük a bonbonokra, a töltelékre. Spaklival lehúzzuk a fölösleges csokoládét, majd minimum 1 órára visszatesszük hidegre.
30 perc + pihentetés
Ezért érdemes erre odafigyelni!
Mutatjuk, melyek ezek a szerencsés csillagjegyek!
24 évesen közelebb volt a 200-hoz a mérleg nyelve, mint a 150-hez.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre