Add ezt a hozzávalót a húsleveshez – ettől lesz igazán különleges!

Imádni fogod a végeredményt!



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2025.01.30. 14:30
recept hozzávaló húsleves háztartási tippek

Nincs vasárnapi ebéd húsleves nélkül – és talán éppen azért, mert olyan gyakran kerül az asztalra, sokan biztosan szeretnének új verziókat is kipróbálni, és kicsit feldobni a klasszikus, nagyiféle receptet. A Mindmegette elárulta, mi az a plusz- hozzávaló, amitől igazán különleges és pikáns lesz a végeredmény! 

húslevesl, leves, tyúkhúsleves, Újházi-tyúkhúsleves
Ettől a hozzávalótól lesz igazán különleges a húsleves Fotó: csikiphoto/Shutterstock

Íme, a titkos hozzávaló: a rukkola!

Ha rukkolát teszünk a répa-zöldség-karalábé trió mellé, akkor nemcsak gazdagabb ízvilágú levest kapunk, de egy még színesebb, vitamin- és tápanyagdúsabb fogást is egyben. A rukkola – aminek ráadásul alacsony a kalóriatartalma – ugyanis rostban gazdag, valamint bőségesen tartalmaz A-, C- és K-vitamint is. A rukkola ezenkívül teltségérzetet biztosít, és  segíti az emésztést. Ahhoz, hogy a jótékony hatásai érvényesüljenek, csak a főzés végén tegyük az ételbe, így élénkzöld színét is megőrzi. Amennyiben egy igazán pikáns, borsos-csípős ízvilágra vágysz, bátran használd a rukkolát!

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás