Szakértő figyelmeztet: öt jel, hogy nagy bajban van a házasságod

Figyelmeztető jelek, amikre érdemes odafigyelni a házasságodban. A szakértő biztosít bennünket.



Megosztás
Szerző: H. M.
Létrehozva: 2024.10.19. 17:00
házasság válás jelek

Ha két ember összeköti az életét, abból házasság lesz, és a párkapcsolat ereje számtalan erőt és reményt tud feléleszteni az emberekben. Sajnos a házasság természetéből fakadóan kénytelenek vagyunk szóba hozni a válást, amelynek ezer meg egy oka lehet. 

A házasság lélektana bonyolultabb annál, mint elsőre gondolnánk (Képünk illusztráció) / Fotó: Pexels/Jonathan Borba

A házasság bomlásának folyamata

A házasság részben az áldozatvállalásról szól, de egyesek számára ez már túl sok. Sokan annak ellenére válnak el, hogy még mindig szeretik a másikat, csak már nem úgy működik a dolog, ahogyan szerették volna. Egy házasságterapeuta összeállított egy öt szakaszból álló listát, amelyből kiderül, hogy egy pár már a válás felé vezető úton van anélkül, hogy tudna róla. Ezeknek a problémáknak a felismerése kulcsfontosságú, ha együtt akarsz maradni az élettársaddal. Ellenkező esetben nagy a kockázata annak, hogy végleg fontolóra kell venni azt az eshetőséget, hogy külön utakon folytassátok.

Az arkansasi Becky Whetstone párterapeuta, és rávilágít arra, hogy milyen lépések vezetnek a valószínű váláshoz:

  • Az első szakasz, a kiábrándulás. Az a helyzet, amikor a párkapcsolat két tagja közül legalább az egyik nem elégedett azzal, ahogy a kapcsolat halad.
  • A második szakasz, az erózió. Megjelenik a kiábrándultság érzése és a gondolatok egyre inkább a válás körül forognak.
  • A harmadik szakasz, ahol a házasságban élő két ember közül legalább az egyik érzelmileg elszakad a helyzetétől, amelyben addig volt. Mindenáron el akarja terelni a figyelmét a kapcsolatról.
  • A negyedik szakasz az, amikor a dolgok már majdnem véget érnek, amikor az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak a felek, de tudat alatt tudják, hogy lassan ez az esély is elszáll.
  • A végső stádium Whetstone számára a házasság halála, de ez nem feltétlenül jelenti a pár halálát. Ha később a feltételek adottak lesznek, a pár újrakezdheti a kapcsolatot.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás