Tartsd távol a krumplit ettől a zöldségtől, hálás leszel ezért a tippért – Videó!

A burgonya alapvető konyhai alapanyag, de sokan rosszul tárolják – és ez azt jelentheti, hogy idő előtt kicsírázik, és a végén dobhatjuk ki.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.05.
Módosítva: 2024.09.05.
krumpli tárolás frissesség életmód

A burgonya tárolása kulcsfontosságú lépés az élelmiszer frissességének megőrzésében, ami nem csupán a felhasználás szempontjából lényeges, hanem a hulladék minimalizálása miatt is. Nikole Goncalves népszerű TikTok-videós és receptíró megosztotta saját tapasztalatait a burgonya tárolásával kapcsolatban, amelyek segíthetnek meghosszabbítani az élettartamát.

krumpli, burgonya, pityóka, potato, kolompér, sablon, illusztráció
Fotó: Pexels

Nikole a videóban hangsúlyozza, hogy a burgonyát soha ne tartsuk abban a műanyag zacskóban, amiben vásároltuk, mert ez hozzájárulhat a gyors romláshoz. Az ideális tárolási módszer egy barna papírzacskó használata, mely védelmet nyújt a fénytől, és lehetővé teszi a megfelelő szellőzést. Emellett fontos, hogy a burgonyát sötét és hűvös helyen tároljuk, távol a hűtőszekrénytől, mivel az alacsony hőmérséklet megváltoztathatja az ízét.

Egy másik fontos tanács, amit említ, hogy a burgonyát ne tároljuk a hagymával együtt, mivel a hagyma etiléngázt bocsát ki, ami felgyorsítja a burgonya csírázását és romlását. A burgonya magas nedvességtartalma pedig káros hatással van a hagymára, így ez a két zöldség mindig külön helyen kell, hogy legyen.

Összességében Nikole praktikái segíthetnek abban, hogy a burgonya tovább friss maradjon, csökkentve ezzel a pazarlást és javítva a felhasználás élményét – számolt be a Mirror.

@healthnutnutrition This is the best way to save your potatoes and make those home made potatoes French fries the best #potatohack #groceryhack #groceries #vegetablehack ♬ original sound - Nikole Goncalves

 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás