Ez a négy jel elárulja, ha a párkapcsolatod kudarcra van ítélve

A szakember szerint egy jel is elég rosszat jelent.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.09.07.
szerelem szakítás párkapcsolat pszichológus kudarc

Mindenki, aki kimondja szerelmének a boldogító igent, hosszú, boldog házasságra vágyik. Ám ez sajnos meglepően sok párnak nem sikerül.

A szakemberek négy egyértelmű jelre figyelmeztetnek, amelyek arra utalnak, hogy egy kapcsolat válással fog végződni (Fotó: Pixabay)

A közel 200 ezer TikTok-követővel büszkélkedő dr. Kathy Nickerson klinikai szakpszichológus és párkapcsolati specialista megosztott négy egyértelmű jelet, amelyek azt sejtetik, hogy egy kapcsolat válással fog végződni. 

Ezeket Gottman négy lovasának nevezik. Te küzdesz ezek valamelyikével?

– teszi fel a kérdést a szakember a közösségi oldalán, hozzátéve, hogy az elmélet dr. John Gottman, a Gottman Intézet munkatársától ered, aki 130 ifjú párt figyelt meg azért, hogy megjósolja, kapcsolatuk kiállja-e az idő próbáját.

A négy viselkedésforma a megvetés, amikor külsőleg undorodsz a partneredtől, forgatod a szemed, nyögsz, és olyan gesztusokat teszel, amelyek azt mutatják, hogy megveted őt. A második a kritika, amikor folyamatosan kritizálod a partneredet

– fejtette ki a pszichológus, majd a harmadik okra rátérve elmagyarázta, hogyan vethet véget egy kapcsolatnak az elakadás, mondván: 

„Ez az, amikor alapvetően meg sem hallgatod a partnered megjegyzéseit, egyszerűen kőfalat emelsz elé”.

A negyedik a védekezés, amikor nem figyelsz, nem vállalsz semmilyen felelősséget, csak védekezel, és azt mondod a partnerednek, hogy őrült, amiért azt gondolja, amit

– összegez TikTok-csatornáján dr. Kathy Nickerson.

Míg néhány felhasználó megosztotta saját tapasztalatait Gottman négy lovasával kapcsolatban, mások megköszönték dr. Gottmannak és dr. Nickersonnak ezeket a figyelmeztető jeleket, amelyeket érdemes megvizsgálni az adott párkapcsolatban – írja a Mirror.

@drkathynickerson These are known as Gottman’s Four Horsemen. Do you struggle with any of these? #affairs #affairrecovery #cheating #relationshipadvice #marriageadvice ♬ original sound - Dr Kathy Nickerson

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás