Hódít a gurulós bevásárlótáska! Már a fiatalok is banyatankkal shoppingolnak

Tényleg praktikus és egyre divatosabb!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.07.
vásárlás Banyatank divat fiatalok

A fiataloknak sem ciki a gurulós bevásárlótáska, sőt! Ezekkel a kocsikkal nincs többé bevásárlás utáni cipekedés! Ráadásul ma már menő darabokat is választhatunk! Jöjjön 10 tanács a Fanny magazintól, melyek a gurulós bevásárlótáska megvásárlása előtt, illetve után is sokat segíthetnek.

Hiába az egykori gúnynév – banyatank – az egyre színeseb és divatosabb gurulós bevásárlótáskákat ma már a fiatalok is szívesen használják (Fotó: Pixabay – Képünk illusztráció)

1. Sík vagy inkább göröngyös

Elsőként azt kell meggondolni, hogy milyen útra használjuk. A kisebb kerekek jól teljesítenek sík terepen, de ha göröngyös úton is használni fogjuk a bevásárlókocsit, érdemes minél nagyobb kerekeket választani, mivel ezek könnyebben gurulnak minden terepen.

2. Legyen rajta csapágy!

Ellenőrizzük, hogy a kerekek jól gurulnak-e. Válasszunk csapágyas kereket, mivel ezek könnyebben forognak, így stabilabban gurul. A gumival bevont kerekek csendesebbek és könnyebben kezelhetők, míg a műanyagok keményebbek és zajosabbak lehetnek.

3. A lépcső sem akadály

Ha lépcsőkön is közlekedünk, a hatkerekű bevásárlókocsik nagyon praktikusak. Ezek a speciális lépcsőjáró modellek mindkét oldalon három gördülő kerékkel rendelkeznek, amelyek kialakításuknak köszönhetően megkönnyítik a lépcsőzést, így nem szükséges felemelni a kocsit.

4. Könnyű, mint a pehely

Úgy számoljunk, hogy a táskák súlya általában 2-5 kg között változik, ami a váz és a táska anyagától, valamint a kerekek nagyságától is függ. Különösen, ha buszra kell szállnunk vele vagy az autó csomagtartójába szeretnénk betenni, érdemes könnyített súlyú vázakat választani.

5. Minden könnyen belefér

Gondoljunk arra, hogy milyen gyakran és mennyit vásárolunk. Ha sok terméket vásárolunk egyszerre, egy erős vázat és nagyobb kapacitású kocsit válasszunk. Az acél és az alumínium jóval erősebb, de nehezebb, mint a műanyag, ami könnyebb és olcsóbb.

6. Több fokozatban állítható

A manőverezhetőséget nemcsak a súly és a kerekek száma, hanem a fogantyú kialakítása is befolyásolja. Az olcsó műanyag bevonatnál kényelmesebb a szivacsos változat. Emellett léteznek teleszkópos rudak is, amelyek két vagy három pozícióban állíthatók, így könnyen beállíthatjuk a magasságunknak megfelelően.

7. A bőröndöt is elbírja

Szerencsére a legtöbb modellről könnyen eltávolítható a táska, így a huzatot egyszerűen kimoshatjuk. Ha gyakran utazunk, válasszunk olyan modellt, aminek mélyebb az ülőke része, így bőröndöket és táskákat is szállíthatunk rajta.

8. Nyomjuk meg a féket

Mindenképpen olyan modellt válasszunk, amely kitámasztóval rendelkezik, így stabilan megáll. Léteznek olyan kocsik is, amelyeket menet közben egy kar segítségével le lehet fékezni, ami különösen hasznos lehet, ha meredekebb úton sétálunk.

9. Tartsuk hűvösen!

Fontos, hogy az anyag vízálló legyen, hogy megvédje a vásárolt termékeket az esőtől. Ha gyakran vásárolunk hűtött élelmiszereket, érdemes lehet olyan hőtartó modellt választani, amely speciális bélésének köszönhetően hűvösen tartja a termékeket.

10. Kis helyen is elfér

Ha kis lakásunkban szeretnénk tárolni, válasszunk összecsukható modellt. Ezt néhány egyszerű mozdulattal könnyedén összecsukhatjuk, így nem kell minden nap az előszobában kerülgetnünk.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás