Kegyetlen csapás a magyaroknak, nem ehetünk többé klasszikus Sport szeletet

Szomorú napra virradtunk.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.08.03.
ezüstfóliás Sport szelet környezet védelem

Ha hungarikumokról vagy tipikus magyar ízekről beszéltünk, ami csak a miénk a világon, akkor bizony a Sport szelet ott van az élen. A magyar édesség már évtizedek óta klasszikus és mindenki imádja. Talán nincs is olyan magyar, aki ne evett már volna legalább egyszer Sport szeletet. 

Fotó: Facebook Sport szelet

A gyártó azonban szomorú hírt közölt a Facebook-oldalán, amit a Mindmegette oldala vett észre elsőként. 

A „beszélnünk kell, jobb ha leülsz” kezdetű társalgások sosem kecsegtetnek semmi jóval, és a Sport szelet közösségimédia-oldalán közzétett videó sajnos épp így indul. Aztán kiderült, hogy hamarosan búcsút kell vennünk a klasszikus, az ikonikus, az eredeti, azaz a kicsi, ezüstfóliás Sport szeletnek. A terméket ugyanis kivezetik a piacról, de természetesen társai továbbra is kaphatóak lesznek a boltokban. 

A gyártó ezt a nehéz döntést egyébként egy nemes ügy érdekében hozta meg. A környzetvédelem miatt vezetik ki az ezüstcsomagolású Sport szeletet. 

„A csokoládés szelet alumínium csomagolásban készült, ez pedig se nem modern, se nem fenntartható. A Mondelez világszerte arra törekszik, hogy termékei csomagolóanyagai a körforgásos gazdaságnak megfelelően újrahasznosíthatók legyenek, és hogy a termékek csomagolása minél kevésbé terhelje a környezetet. Jelentős lépéseket tesz a Mondelez a csomagolási anyagok környezetbaráttá tétele érdekében. Számos kezdeményezést indított a snackgyártó ennek érdekében: ezek közé tartozik az anyagfelhasználás csökkentése, az újrahasznosított anyagok arányának növelése és a könnyen újrahasznosítható anyagok fejlesztése" – áll az indoklásban.

Bár a többi Sport szelet termék továbbra is elérhető lesz ez azért lássuk be egy igencsak fájdalmas búcsú a magyarok számára. Túlzás nélkül lehet állítani, hogy egy korszak ért véget ezzel. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás