Tuti tipp a szülőknek az iskolakezdésre: így csomagolj gyorsan és egyszerűen gyermekednek nasit az iskolába!

Ősszel az új tanév kezdete mindig stresszes, ezzel a trükkel azonban egyszerűbbek lehetnek az otthoni reggelek.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.08.23.
iskolakezdés ősz készülődés

Lassan, de biztosan belépünk augusztus utolsó napjaiba, amely a gyerekes családok számára egyet jelent: kezdődik az iskola. Az új tanév beköszönte pedig mindig stresszes időszak, sok a tennivaló. Ismét vissza kell zökkeni az általános rutinba. A reggeli rohanásba, a bejárásra, na meg természetesen a mindennapos iskolapakolásra, amihez egy kisgyermekes família esetében még az ételkészítés is hozzájárul. Szendvics tízóraira, magvak, egyéb harapnivaló uzsonnára. 

DSC_5453
Hamarosan vége a vakációnak, kezdődik az új tanév Fotó: Kuklis István/Délmagyarország

Éppen ezért minden olyan trükk, amivel megkönnyíthető a készülődés, már csak az ételek gyors és könnyű tárolásával, hatalmas segítség tud lenni. Most például egy olyan segítséget mutatunk, amelynek segítségével nem kell állandóan apró dobozok, kis zacskók után kutatni, ha apróbb falatokat tennél gyermeked hátizsákjába.

Ehhez pedig három dologra van szükség: egy éles késre, egy vágódeszkára és egy simítózáras zacskóra. A trükköt, amely során egy nagyobb zacskóból kettő lesz egy tiktokker mutatta be a következő módon: 

1. lépés: fel kell hevíteni tűzhely lángjával vagy öngyújtó segítségével a kés hegyét pár másodperc alatt. 

2. lépés: a késsel hosszában megfelezzük a zacskót, ami már a vágódeszkára van helyezve, hogy ne sérüljön meg a konyhapult és voilá: kész is az új, apró zacskódarab, miután a forró kés nemcsak vágja, hanem össze is olvasztja azok széleit, írja a Mindmegette.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás