Pofonegyszerű recept! Csak ennyi kell a tökéletes házi tepertőkrémhez

A magyar konyha egyik gyöngyszeme még fényesebbre csiszolva. Ezt a receptet itthon és külföldön is imádni fogják.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.13.
Módosítva: 2024.08.14.
tepertőt recept tepertőkrém

A magyarok és a külföldiek egyaránt imádják a tepertőt, ezt a finomságot nemcsak nálunk, hanem délkelet-Európában is készítik, de mégis mindenki a magyarért rajong, és valljuk be őszintén, joggal teszi, mert a hazai húsnak nincsen párja. Az állat zsírjából készült harapnivaló fogyasztását lila hagymával javasoljuk, meg persze friss házi kenyérrel. 

Fertorakos_disznotoros_SZK_12
Fotó: Szalay Károly

De mi a helyzet, ha egy kicsit el akarnánk térni az alapoktól? A Mindmegette egy zseniális tepertőkrémrecepttel készült erre az esetre.

 

Hozzávalók a tepertőkrémhez

  • 25 dkg tepertő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 dkg vaj
  • 1 ek. mustár
  • bors

A tepertőkrém elkészítése

  1. A tepertőkrém elkészítéséhez a tepertőt egy késes aprítógépben alaposan lezúzzuk vagy húsdarálón átdaráljuk. A hagymát felkockázzuk, a tepertőhöz adjuk, majd együtt krémesre daráljuk.
  2. Az így kapott hagymás-tepertős masszát összekeverjük a szoba-hőmérsékletű vajjal és a mustárral.
  3. Összekeverjük, majd megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint. Alaposan elkeverjük, és azonnal fogyasztjuk vagy néhány órára a hűtőbe tesszük.
  4. Friss kenyérre kenve, aprított lila hagymával és zöldhagymával a legfinomabb, de kerülhet hajtogatott pogácsába is!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás