Ha érdekel egy jó tepertőkrém, íme Dudás Karcsi receptje!
Dudás Karcsi pásztorember tepertőkrémjének a receptje közvetítéssel került hozzánk. Volt szerencsénk megkóstolni, és olyan jónak találtuk, hogy örömmel osztjuk meg a Metropol olvasóival. Egyszerű, kiadós reggelire vagy vacsorára ajánljuk!
Tojásos tepertőkrém
Hozzávaló 2-4 főre (attól függően, hogy éhes, a földekről hazatérő férfiembert vagy városi kisétkűeket kínálunk)
25 dkg tepertőkrém
4 tojás
4-8 szelet kenyér
Dudás Karcsiék házilag készítik a tepertőkrémet is a frissen kisütött sertés- vagy mangalicatöpörtyűből, de ma már a városban is hozzájuthatunk jóféle, házias tepertőkrémekhez. A tepertőkrémet egy keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a megfőzött, letisztított tojásokat. Ezt villával erősen összetörjük, és alaposan beleforgatjuk a tepertőkrémbe. Ha ezzel vastagon megkennünk egy szelet kenyeret, már biztosan nem maradunk éhen. Ha kettőt, akkor jóllakunk. A tojás felveszi a tepertő zsírosságát, ráadásul nagyon jól talál egymáshoz a két íz. Jó étvágyat hozzá!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre