Gumicsizma és hajkefe: nem is hinnéd, mi mindent tisztíthatsz a mosogatógépben!

Nemcsak az étkészletet varázsolja tisztává!



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.08.06.
mosogatógép tisztítás háztartási tippek szivacs

A mosogatógép kétségkívül egy varázslatos találmány, amelybe elég csak bepakolni a mosatlan edényeket, tányérokat és evőeszközöket, és pikkpakk tisztává varázsolja azokat. Túl azon, hogy a használatával rengeteg időt spórolunk meg, még a vízfogyasztása is jóval kedvezőbb, mintha kézzel végeznénk el a mosogatást. Azt azonban talán kevesebben tudják, hogy a mosogatógép nem csupán a koszos tányérok, hanem számtalan más, hétköznapi használati tárgy tisztítására is alkalmas. A Mindmegette nemrég azokat a hétköznap is használt dolgokat sorolta fel, amelyeket nyugodt szívvel bepakolhatunk a gépbe egy alapos tisztítás céljából.

mosogatógép
Nemcsak a mosatlan tányérokat varázsolja tisztává a mosogatógép! / Fotó: unsplash (Illusztráció)
  • Gumicsizma – a mosogatógépben elfektetve könnyedén tisztára mosható.
  • Strandpapucs – ha a gépedre bízod a tisztítást, akkor úgy fog ragyogni, mint új korában.
  • Hajkefe – miután megszabadítottuk a hajszálaktól, már mehet is a mosogatógépbe. A fa- és vaddisznósörtés kefékkel azonban vigyázz, ugyanis azok könnyen tönkremehetnek mosás közben.
  • Burgonya – ha krumplit mosnál benne, a tablettát vagy a mosószert mellőzd!
  • Hűtőszekrény polcai – ha már eddig is bosszúságot okoztak a hűtő polcainak a mosogatóban vagy a fürdőkádban való tisztítása, pakold őket inkább mosogatógépbe. Hibátlan lesz a végeredmény.
  • Szivacsok – igazi baktériumtanya lehet, ezért ha tényleg tiszta szivaccsal szeretnél dolgozni a jövőben, akkor most át őket a mosogatógép. Ebben az eseten a legmagasabb mosási fokozatot válaszd.
  • Játékok – mosogatógéped segítségével könnyűszerrel átfertőtlenítheted a gyerekjátékokat egy mosózsákba pakolva.
  • Körömcsipesz, körömolló – ezekre az eszközökre is ráfér időnként a tisztítás, szóval pakoljátok csak a gépbe nyugodtan. Van, aki még a sminkecsetet is így tisztítja!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás