Súlyos ezreket spórolhatsz a strandon, ha betartod ezeket a praktikákat!

Nem árt ismerni ezeket a legális módszereket!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.27.
spórolási trükk strand nyár

Mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha a nyári hőségben strandolni szeretnénk, egy év alatt ugyanis 10-30 százalékkal emelkedtek a napijegyek. A Fanny magazin  Sánta Tibort, a termalfurdo.hu vezetőjét kérdezte, milyen igazolványokkal spórolhatunk a belépőjegyek árán.

Sok pénzt spórolhatunk a strandbelépőn legális trükkökkel (Fotó: Balogh Zoltán)

Ha még iskolás

Ne feledkezzünk meg gyermekünk diákigazolványáról, hiszen akár 10-20 százalékkal olcsóbban strandolhatnak. A tavaszi félévben érvényesített diákigazolvány egészen október 31-ig érvényes, így egész nyáron élvezhetik a kedvezményeket azok a diákok is, akik idén ballagtak vagy diplomáztak.

Számoljuk az éveket!

Legyen nálunk gyermekünk személyi igazolványa is, mivel életkoruk alapján jogosultak lehetnek kedvezményekre. Három éves kor alatt ingyenes a belépés például a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőbe, valamint Bükfürdőn, míg a Hévízi Tófürdőbe és a Kehida Termál- és Élményfürdőben hat éves korig nem kell fizetnünk.

Ötösök a biziben

Ne hagyjuk otthon a kitűnő bizonyítványt, mert jutalom járhat érte! Harkány Város Önkormányzata a teljes nyári szezonra ingyenes strandbelépőt kínál a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőbe azoknak az állandó lakcímmel rendelkező általános-, és középiskolás nappali tagozatos diákoknak, akik kitűnő tanulmányi eredménnyel zárták az idei 2023/2024-es tanévet.

A nagyinak is megéri!

Tartsuk magunknál az érvényes magyar nyugdíjas igazolványt, mivel szinte minden fürdő kedvezményes belépőket kínál a nyugdíjasoknak! Előfordulhat, hogy a kedvezmény 60 éves kor fölött jár, így csak a személyi igazolvány szükséges, például Hévízen, Mórahalmon, Igalon és az Egri Termálfürdőben.

Legyen törzsvendég!

A fővárosi lakosoknak a Zsigmondy Klubkártyát érdemes kiváltani, melynek ára továbbra is évi 5000 forint, cserébe napi egy alkalommal akár négy órán keresztül élvezhetjük a fővárosi Széchényi, Rudas és Gellért fürdők által nyújtott szolgáltatásokat, alkalmanként hétköznap mindössze 4000 forintért, hétvégén, valamint ünnepi időszakban 4500 forintért.

Helyben olcsóbb!

Ne felejtsük otthon az érvényes lakcímkártyát sem, hiszen a helyi lakosoknak szinte minden fürdőben jár a kedvezmény. Sárváron közel 80 százalékkal olcsóbb a belépés, míg a siklósi fürdőben féláron válthatjuk meg a jegyet. Településenként eltérő, hogy a napijegyek, családi jegyek vagy a bérletek árából is érvényesíthető-e a kedvezmény.

Plusz egy fő

Több fürdő gondolt a mozgáskorlátozottak, látás- vagy hallássérült vendégekre is. A Pesterzsébeti Fürdő csütörtöki napokon 12 óráig 50%-os kedvezményt nyújt a MEOSZ tagoknak, Miskolctapolca Barlangfürdőben MVGYOSZ és SINOSZ igazolvánnyal közel 30%-kal olcsóbban vásárolható meg a napijegy. Gyakran a kedvezmény a kísérő személyre is érvényes.

Szolgálják a közösséget

A közalkalmazottak is kedvezményesen látogathatnak néhány fürdőt, ha a pénztárnál bemutatják a hatósági igazolványukat. A székesfehérvári Árpád Fürdőben a közalkalmazottak és köztisztviselők szerdánként 8400 forint helyett 5500 forintért válthatnak jegyet.

Ha kettőnél több a gyerek

Jó hír a nagycsaládosoknak, hogy a NOE (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) tagkártyával például a Csongrádi Gyógyfürdő- és Uszodába 20%, az Aqua Land Termál- és Élményfürdőbe pedig 10% kedvezményt kaphatnak a belépőjegyek árából. Emellett állatkerti és múzeumi belépők is kedvezményesen vásárolhatók

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás