Ezek az ország legmenőbb játszóterei

Fedezzük fel hazánk egyedülálló játszótereit, ahol a gyerekek nemcsak szabadon játszhatnak, hanem időutazásokon vehetnek részt és mesék főhőseivé is válhatnak.



Megosztás
Szerző: B.
Létrehozva: 2024.05.25.
játszótér gyerekek menő Magyarország

Századfordulós forgatag

A nosztalgikus hangulatú játszótér egy igazi időutazás Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum/Rosta József / Fanny magazin

A nosztalgikus hangulatú játszótér egy igazi időutazás. Tervezésében a kivitelezőket Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk és Pásztor Árpád A Muzi című könyvei inspirálták, előidézve a századforduló hangulatát. Többszintes mászókák, korhű faházak, működő verkli és lóvasút repíti el a gyerekeket játék közben a képzelet birodalmába - írja a Fanny magazin.

  • Név: Muzi Játszótér
  • Helyszín: 1088 Budapest, Pollack Mihály tér 2.

A fák árnyékában

Ez a hatalmas, fák árnyékolta kert, természetes anyagokból készült, egyedi játékok gyűjtőhelye Fotó: Fanny magazin

Ez a hatalmas, fák árnyékolta kert, természetes anyagokból készült, egyedi játékok gyűjtőhelye. Óriáscsúszdával, mókuskerékkel, drótkötélpályával, balatoni panorámás óriáshintával, valamint kötélalagúttal várja látogatóit a természet lágy ölelésében.

  • Név: Folly játszótér
  • Helyszín: 8257 Badacsonyörs, Kápolnavölgyi út 25.

Kalandpályák bűvöletében

A Sziget-kék tematikus parkot Szabó Magda meseregénye ihlette Fotó: Fanny magazin

A Sziget-kék tematikus parkot Szabó Magda meseregénye ihlette. A gyerekek óriási homokozókban játszhatnak, saját történeteket találhatnak ki, kisautókkal utazhatnak és különféle csúszdákon, mászókákon, kalandpályákon tehetik próbára ügyességüket. A játék mellett pedig a miniváros KRESZ-pályáján tanulhatják meg a közlekedési szabályokat.

  • Név: Sziget-kék Tematikus Park
  • Helyszín: 4028 Debrecen, Nagyerdei körút 19.

Kilátás a városra

A Tisza-tó legnagyobb játszótere két dombon helyezkedik el, saját vízeséssel és dísztóval is rendelkezik Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A Tisza-tó legnagyobb játszótere két dombon helyezkedik el, saját vízeséssel és dísztóval is rendelkezik. Egyik oldalán egy kilátó található, melyhez hosszú lépcsősor vezet, tetejéről szívecske alakzaton keresztül kémlelhetjük a várost. Másik részén pedig játékelemek kerültek elhelyezésre: csúszdák, kötélpályák és mászófalak.

  • Név: Városligeti Játszótér
  • Helyszín: 5350 Tiszafüred, Városliget

Utazás a múltba

A Koronás Park egy történelmi játszótér, mely több mint félszáz játékeszközzel szórakoztatja a gyerekeket Fotó: Fanny magazin

A Koronás Park egy történelmi játszótér, mely több mint félszáz játékeszközzel szórakoztatja a gyerekeket. A játszóparkban az egykori koronázóváros múltjába is betekintést nyerhetnek a látogatók. Egész területén interaktív feladatok vezetnek végig, melyek okostelefonnal és hagyományosan is elérhetők.

  • Név: Koronás Park
  • Helyszín: 8000 Székesfehérvár, Liget sor 1.

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás