Mire kell odafigyelni, ha online szeretnénk bankszámlát nyitni? (x)





A technológia az internet terjedésével folyamatosan fejlődik, ehhez pedig mindenkinek – a pénzintézeteknek is – alkalmazkodnia kell. Az ügyfelek elvárják, hogy a bankok egyre több kényelmi szolgáltatást vezessenek be, ennek köszönhetően pedig ma már lehetőség van arra is, hogy bankszámlánkat online nyissuk meg. Ez egy kényelmes, gyors és rugalmas megoldás azoknak, akiknek nincs idejük vagy lehetőségük ellátogatni a bankfiókokba, lássuk tehát, hogy mire kell odafigyelnünk az online bankszámlanyitás során! (x)



Megosztás
Szerző: PR CIKK
Létrehozva: 2024.01.05.
Módosítva: 2024.01.08.
hirdetés PR cikk reklám

Miért érdemes az online számlanyitást választani?

Az online bankszámla nyitás mellett szóló első érv kétségtelenül a gyorsaság és az egyszerűség. Nem kell személyesen bemennünk a bankfiókba, ott kivárni a sorunkat, az ügyintézővel egyeztetni, majd ha nem vittünk magunkkal minden szükséges iratot, újabb időpontot megbeszélni: egyszerűen leülünk a számítógép elé, és követjük a képernyőn megjelenő instrukciókat. 

Fotó: 123rf.com

A legtöbb bank ma már biztosítja számunkra az online számlanyitás lehetőségét, így több ajánlat közül választhatunk, melyek között mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Az így létrehozott számla ráadásul semmiben sem különbözik a többitől: ugyanazok a funkciók érhetők el vele, minden szolgáltatást ugyanúgy használhatunk, mintha számlánkat a bankfiókban nyitottuk volna meg. 

Ez a folyamat ráadásul a pénzintézetek számára is előnyös, hiszen az ügyintézőknek így lehetőségük nyílik azokkal a feladatokkal foglalkozni, melyek kizárólag személyesen intézhetők. Erre tekintettel pedig a bankok különböző kedvezményeket is biztosítanak azon ügyfeleiknek, akik úgy döntenek, hogy otthonukban nyitják meg bankszámlájukat.

 

Mire figyeljünk oda az online bankszámlanyitás során?

Lássuk, hogy mik a legfontosabb tudnivalók az online számlanyitás előtt, valamint az igénylés során.

 

A pénzintézet kiválasztása

Az első lépés természetesen az, hogy döntsük el, melyik banknál szeretnénk a számlát vezetni. Ehhez érdemes átböngészni a nagyobb pénzintézetek ajánlatait, a számlacsomagok előnyeit és hátrányait.  A bank kiválasztása során az is fontos szempont lehet, hogy környékünkön van-e bankfiók, esetleg bankautomata, valamint az is, hogy a pénzfelvételi vagy a kártyahasználati díj hol kedvezőbb. 

Mire használnánk a számlacsomagot?

A bankok által biztosított egyes konstrukciók számos szemponttól függhetnek. A számlanyitás díja vagy a számlavezetés eltérő költségekkel járhat életkorunk vagy anyagi helyzetünk – a havonta a számlára utalt összeg – függvényében, de döntésünket befolyásolhatja az is, hogy mi a célunk a bankszámlával. Más megoldás lehet előnyös, ha egyszerűen innen szeretnénk rendezni átutalásainkat, ha később hitelt igényelnénk, vagy ha megtakarítási számlát nyitnánk: ezek mind olyan kérdések, melyeket a számlanyitás előtt kell tisztáznunk.

Kérjünk előzetes segítséget

Ha nem ismerjük ki magunkat a pénzügyi világban, vagy nem értjük pontosan, hogy mit olvastunk a bankok honlapján, nyugodtan kérjünk segítséget. Ha személyesen szeretnénk egy ügyintézővel találkozni, bemehetünk a nekünk szimpatikus bank legközelebbi fiókjába, de igénybe vehetjük a telefonos ügyfélszolgálat segítségét is, sőt a bankok nagy része már csetszolgáltatások keretében is lehetővé teszi a kérdésfeltevést. 

Internet-hozzáférés

Ahhoz, hogy a folyamatot elindítsuk, természetesen szükség van stabil internetkapcsolatra, hiszen ha ez megszakad, kezdhetjük elölről az adatok feltöltését. Mielőtt hozzákezdünk, a kiválasztott bank honlapján olvassuk el a tudnivalókat, így semmilyen meglepetés nem érhet minket a számlanyitás során. 

 

Hogyan lehetséges az online bankszámlanyitás?

Az egyes pénzintézetek kisebb mértékben eltérő szabályokat határoznak meg, a számlanyitás azonban alapvetően két módon történhet. 

Az első a szelfis módszer, amihez szükség van egy okostelefonra, egy lakcímkártyára és egy NFC-csippel (Near Field Communication Chip) ellátott személyi igazolványra, hiszen ez teszi lehetővé fájlok átvitelét az egyik mobileszközről a másikra. Ez egy matrica, ami az újabb típusú igazolványokon már megtalálható. Azonban nem minden banknál előírás az NFC-képes személyi igazolvány, így egy régebbi típusú okmánnyal is megvalósulhat a számlanyitás.

Ha minden a rendelkezésünkre áll, le kell töltenünk a bank honlapjáról elérhető applikációt, kiválasztani a nekünk tetsző számlacsomagot, majd az alkalmazás segítségével befotózni a személyes okmányokat. Ha ezzel megvagyunk, a személyi igazolvány csipjével azonosítjuk magunkat, beírjuk a bank által megküldött kódot, majd készítünk magunkról egy szelfit. Ezt követően már csak a pénzintézet jóváhagyását kell megvárnunk.

Választhatjuk a videós számlanyitási módot is, ami egy kicsit közelebb áll a személyes ügyintézéshez. Ehhez az interneten kívül csak egy kamerára – és igazolványainkra – van szükségünk, a számlanyitás pedig egy ügyintéző közreműködésével történik úgy, hogy a személyes okmányokat a videón keresztül bemutatjuk számára. A videós módszert akkor érdemes választani, ha nem rendelkezünk okostelefonnal és új típusú személyi igazolvánnyal.

Ha a bank jóváhagyta kérelmünket, az online számlánkat általában máris használhatjuk, a bankkártyát pedig néhány napon belül postán kapjuk kézhez.

 

Haladjunk a korral

A mai rohanó világban nem szívesen szakítunk időt arra, hogy órákon keresztül a bankfiókban várjunk a sorunkra, majd végigüljünk egy hosszadalmas, papír alapú ügyintézést. Ha van egy kis gyakorlatunk az internet világában, semmilyen nehézséget nem fog okozni az online számlanyitás, annak csupán előnyeit élvezhetjük. Természetesen mielőtt belevágnánk, fontos, hogy  tájékozódjunk, nézzünk körül a bankok ajánlatai között, győződjünk meg arról, hogy rendelkezünk biztonságos internet-hozzáféréssel, majd vágjunk bele bátran a gyors és hatékony online bankszámlanyitásba.

Ez a cikk egy fizetett promóció, támogatott tartalom, megrendelője a K&H Bank Zrt. A cikkben hivatkozott termék vagy termékek részletei és feltételei a K&H Bank személyes ügyfélpontjain és honlapján (www.kh.hu) érhetőek el.

(x)





 





Ezeket olvastad már?
Figyelmeztetnek a szakértők: a következő világjárvány egy gyilkos gombafertőzés lehet, amely agyduzzanatot és gennyes keléseket okoz

Figyelmeztetnek a szakértők: a következő világjárvány egy gyilkos gombafertőzés lehet, amely agyduzzanatot és gennyes keléseket okoz

Üzentek a csillagok: fontos, hogy ez a csillagjegy ma mindenképp hallgasson a megérzéseire!

Üzentek a csillagok: fontos, hogy ez a csillagjegy ma mindenképp hallgasson a megérzéseire!

„A családom büszke arra, hogy erotikus modell vagyok – ők az első számú rajongóim”

„A családom büszke arra, hogy erotikus modell vagyok – ők az első számú rajongóim”

Furcsa megérzése lesz ma ennek a csillagjegynek

Furcsa megérzése lesz ma ennek a csillagjegynek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás