Egy pár 16 évnyi szívfájdalmat élt át, mielőtt megérkezett volna az életükbe a „tökéletes karácsonyi csoda”





Szívszorító és egyben megható történetet osztott meg egy házaspár a gyermekvállalással kapcsolatos küzdelmeikről.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.12.27.
baba karácsonyi csoda mesterséges megtermékenyítés vetélés

A karácsony idén igazán különleges volt egy család számára, akik végre imádnivaló kislányukkal, Phoebe-vel ünnepelhettek, aki 16 évnyi próbálkozás és szívfájdalom után született.

baba, sablon, csecsemő, újszülött, baby
Egy házaspár 16 évig próbálkozott, hogy kisbabájuk legyen, végre sikerült Fotó: Pixabay

A kis Phoebe július 5-én jött a világra, az útja azonban elképesztően hosszú volt: az embrióját több mint 6 évig fagyasztották, és a 47 éves édesanya, Charlotte, örömében azzal viccelődött, hogy a kislányt Elzának kellett volna hívni, az ikonikus Disney-film, a Jégvarázs szereplője után.

Igazi karácsonyi csoda

Phoebe-t mindenki nagyon elkényezteti. Ez olyasmi, amiről már évek óta álmodtunk. Ő a mi kis karácsonyi csodánk

– mondta Charlotte.

A nő és férje, Peter nem sokkal a 2006-os házasságkötésük már bele is vágtak a „babaprojektbe”, azonban még egy évtizedes próbálkozás után sem jött össze, így végül a hosszas várakozás és számos vizsgálat után úgy döntöttek, hogy mesterséges megtermékenyítéshez (IVF-hez) folyamodnak.

Charlotte több kisbabát is elvesztett 

Ezt követően pedig újabb csapások érték a házaspárt, miután Charlotte többször is elvetélt.

Az első IVF-kezelést 2016-ban végeztük el. Három embriónk volt, az elsőt friss embrióként ültettük át, és ez működött is, de amikor elmentünk a 12 hetes vizsgálatra, nem volt szívverés

– mesélte az édesanya.

Ez nagyon megviselte a párt, így ismét természetes úton próbálkoztak, ám Charlotte így is elvetélt, majd 2019-ben bevállalták a második IVF-et is, ami szintén sikertelennek bizonyult. Így a kis Phoebe embriója maradt az utolsó esélye a teherbeesésre a párnak, de ekkorra Charlotte már nagyon depressziós volt és elvesztette minden reményét.

Phoebe embrióját 2020 júliusában kellett volna átültetnünk, de a Covid-19 miatt ezt el kellett halasztani. Majd a korom miatt megkérdőjeleztük, hogy megtegyük-e még egyáltalán, de úgy gondoltuk, hogy már hat éve a fagyasztóban van, és ha nem sikerül, akkor legalább visszakerül oda, ahová való

– emlékezett vissza az anya, aki hozzátette:

Nem gondoltam, hogy működni fog. Azt hajtogattam, hogy túl öreg vagyok, és az embrió túl sokáig volt lefagyasztva. Csak túl akartam lenni rajta. Beletörődtem a ténybe, hogy nem fog működni. De tavaly december 6-án kaptam a hírt, hogy terhes vagyok.

Végre megérkezett Phoebe 

Charlotte szerint, onnantól kezdve, hogy kiderült a terhessége olyan lett az élte, mintha hullámvasúton utazna. Január 3-án volt az első vizsgálat, hogy kiderüljön, életképes-e a kicsi, majd következett a 12 hetes vizsgálat, amitől nagyon félt, de ott is mindent rendben találtak.

Végül a kis Phoebe császármetszéssel született, pár hetet az intenzív osztályon töltött, ahol mások mellett a légzését segítettek, szerencsére mára azonban már jól van. Charlotte és Peter pedig végre megkapták azt a karácsonyt, amiről már közel 20 éve álmodtak.

Phoebe tényleg az utolsó esélyünk volt. Elzának kellett volna hívnunk, mert olyan sokáig volt lefagyasztva! Úgy érzem, mintha most valaki más életét élném

– idézi a Mirror a leírhatatlanul boldog anyukát.

 





 





Ezeket olvastad már?
Tízből kilenc ember rosszul takarítja az air fryerét! Ezekre mindig figyelj oda!

Tízből kilenc ember rosszul takarítja az air fryerét! Ezekre mindig figyelj oda!

Így néz ki és él ma a Skála Metro gyönyörű háziasszonya! Kattints a fotókért! – Galéria

Így néz ki és él ma a Skála Metro gyönyörű háziasszonya! Kattints a fotókért! – Galéria

Dobd fel az otthonod aranyló mézes árnyalatokkal

Dobd fel az otthonod aranyló mézes árnyalatokkal

Ne lepődjenek meg ezek a csillagjegyek, ha dühkitöréseik lesznek ma

Ne lepődjenek meg ezek a csillagjegyek, ha dühkitöréseik lesznek ma

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás