Ha unod, hogy mikróba téve egyenetlenül olvad meg a vaj...
Ahelyett, hogy 30 percet várnánk, hogy a szobahőmérséklet kifejtse a hatását, pofonegyszerű módszerrel tehető percek alatt kenhetővé a hűtőből kivett, megkeményedett vaj. Jöjjenek a részletek!
Aki próbálta már a vajat mikróval megolvasztani, az tudja jól: az eredmény felemás. Általában a vaj alja olvadt, a teteje már kevésbé, ez a fajta egyenetlenség pedig nem teszi igazán hasznossá a mikrós vajolvasztást. Sokkal hatékonyabb az a módszer, amiről a So Delish Recipes Facebook-oldal ír!
Tölts meg egy poharat vízzel, majd egy percre tedd a mikróba, hogy jó forró legyen a víz.
Ezután öntsd ki a vizet, majd a poharat – szájjal lefelé – helyezd rá arra a hűtőből kivett vajból levágott mennyiségre, amit rá szeretnél kenni a kenyeredre.
A pohárban kialakult forró levegő egyenletesen és kíméletesen olvasztja meg a vajat, melyet 2-3 perc után már kenhetsz is a kenyérre.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre