Mindenki rosszul csinálja: te ne kövesd el ezt az ordító hibát fürdéskor





A szakértők egy nagyon fontos dologra figyelmeztetnek. Ajánlatos ezen mielőbb változtatni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.28.
egészség káros hatások fürdés

Ki ne vágyna arra, hogy egy hosszú nap után egy jó meleg fürdőt vegyen és ellazuljon a kádban a kedvenc fürdősója és illatgyertyái társaságában.

Nem tanácsos sok időt a kádban tölteni – Fotó: Pexels (illusztráció)

Bármilyen csábító is órákon át a kádban ázni egy jó könyv társaságában, a szakértők ennek ellenére óva intenek attól, hogy valaki túl hosszú időt a kádban töltsön – meg is határozták az erre megfelelő időt. A Victorian Plumbing egy tanulmányt végzett annak érdekében, hogy megtalálja a tökéletes fürdőidőt az optimális relaxáció, hidratálás és a jó éjszakai alvás érdekében.

A kísérletben 20 ember vett részt, a fele férfi, a fele nő volt, akik különböző hosszúságú fürdőket vettek, majd utána számos szempont alapján értékelték, hogy hogyan érezték magukat.

Az eredményekből az derült ki, hogy 22 perc számít optimális kádban töltendő időnek ahhoz, hogy nyugodtnak, hidratáltnak érezze valaki magát. Azonban a tanulmány rámutatott, hogyha valaki 27 percnél tovább marad a kádban, akkor kiszáradhat a bőre, így a szakemberek azt tanácsolják, hogy a fürdési idő ne tartson tovább 30 percnél.

Az is kiderült, hogy a fürdések eltérő hatással vannak a férfiakra és a nőkre. A nők jobban alszanak egy hosszabb, körülbelül 30 perces fürdés után, míg a férfiak már 19 percnyi kádban töltött fürdő után jobban alszanak. A tanulmány azt is vizsgálta, hogy ki mit csinál, amikor a kádban fürdik és utána hogyan érezte magát. A legtöbben ez idő alatt telefonoztak, ők érezték utána a legjobban magukat, míg akik a tévét nézték ebben az időben, ők voltak a legkevésbé ellazulva utána – írja a Mirror.





 





Ezeket olvastad már?
Így készítsünk öblítőt házilag!

Így készítsünk öblítőt házilag!

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás