Csak úgy lerobban rólad a zsír, ha ez kerül a tányérodra!





Sokaknak nehézséget okoz megszabadulni a hasi zsírtól, de most adunk néhány tippet, ami megkönnyítheti a súlyvesztést erről a kényes területről!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.09.04.
Módosítva: 2023.09.06.
étel zsír testmozgás diéta fogyás

A hasizmok felfedéséhez rendszeres fizikai aktivitásra és egészséges táplálkozási szokások kialakítására van szükség. Lássuk, hogy hozhatod formába magad gyorsan és hatékonyan, a megfelelő ételek és gyakorlatok megválasztásával!

A zöldségek alacsony kalóriatartalmukkal és magas a rosttartalmukkal a legjobb barátaink   Fotó: Pexels

Összpontosíts a tápanyagban gazdag ételekre, például a sovány, azaz alacsony zsírtartalmú fehérjékre, a teljes kiőrlésű gabonákra, gyümölcsökre, zöldségekre és az egészséges zsírok fogyasztására az esetek 80-90 százalékában. A cél a kalóriadeficit, ami fogyást eredményez. Ha fogyásról van szó, akkor két zöldséget, az articsókát és a spárgát érdemes beilleszteni az étendbe. Előbbi megvédi a bélrendszerünket a káros baktériumoktól, amellett, hogy segíti eltüntetni a hasi zsírt, utóbbi pedig vízhajtó hatású, emellett – az articsókához hasonlóan – tele van rostokkal és inulinnal, továbbá megelőzi a puffadást.

Ha tényleg elszánt vagy, akkor érdemes kardiogyakorlatokat is beiktatni a rutinodba, ilyen például a kocogás, az úszás, a tempós séta, a túrázás vagy akár a tánc. A szakértők szerint heti legalább 150 perc közepes intenzitású mozgás, vagy 75 perc magas intenzitású tevékenység elengedhetetlen minden héten. Az erősítés is fontos, a legjobb, ha az edzések során egészséges egyensúlyt teremtesz a kardio és az erősítés között.

Természetesen mindezek mellett segít, ha kerülöd a stresszt, ebben például a jóga is segíthet. Fontos, hogy kerüld az alkoholt, a cukrot és persze a megfelelő, pihentető alvás is elengedhetetlen.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás