Pletykálnak a munkahelyeden? Így kezeld a kotnyeles munkatársakat!





A pletykálkodó munkatársak, akár a szúnyogok, zümmögnek és negativitással szórják tele a levegőt. Adunk néhány stratégiai tippet a nehézségek kezeléséhez!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.06.21.
pletyka életmód viselkedés reakció munkahely

Segítünk a józan ész megőrzésében és a pozitív, áskálódásmentes munkakörnyezet megteremtésében. Tudd, hogy a pletyka olyan, mint egy éhes vadállat, amely a figyelemből és a kíváncsiságból táplálkozik. Képzeld el magad egy fenséges oroszlánként, akit egyáltalán nem zavarnak a körülötte zümmögő, bosszantó bogarak. Összpontosíts a munkára, legyél hűvös, közömbös, amikor a pletykák utolérnek! 

Ne hagyd, hogy néhány kotnyeles munkatárs megkeserítse a mindennapjaidat! Fotó:  Shutterstock

Emelkedj a dráma fölé!

Az egyik legjobb módja a pletykás munkatársakkal való bánásmódnak az, ha jobb emberré válunk náluk és különb módon viselkedünk. Lássuk be, mások kibeszélése csak egy szomorú kísérlet a reflektorfény megragadására vagy a személyes bizonytalanság elfedésére. Az időd és az energiád túl értékes ahhoz, hogy erre pazarold, koncentrálj inkább a sikereidre!

Amikor pletykálkodó munkatárssal van dolgod, ügyesen tereld a beszélgetéseket gyümölcsöző és munkával kapcsolatos témák felé.  Az is jó megoldás, ha egyszerűen a saját dolgoddal törődsz. Képzeld el magad egy lopakodó nindzsaként, aki csendben halad előre, miközben kikerüli a kíváncsiskodók csapdáit! A sikerhez vezető utad összpontosítással és eltökéltséggel van kikövezve, nem üres fecsegéssel. 

Fejlessz pletykaszűrőt! 

Mindannyiunknak vannak olyan munkatársai, akik egyszerűen nem tudnak ellenállni a legújabb „híreknek”. Engedd, hogy beáramoljon a releváns és fontos információ, miközben könnyedén blokkolod a felesleges részleteket. Még könnyebb, ha hasonló gondolkodású szövetségeseket találsz. Keresd meg azokat, akik pozitív munkakörnyezetre vágynak, és töltsd velük az időd. Terjesszétek a pozitív szemléletmódot, kezdeményezzetek tartalmas beszélgetéseket. Amikor a pozitív energia szinonímáivá váltok, a munkatársak elkezdenek visszariadni attól, hogy pletykákat osszanak meg veletek. 

Amikor pletykás munkatársakról van szó, ne feledd, hogy ez a fajta viselkedés gyakran mélyen gyökerező bizonytalanságból vagy érvényesülési vágyból fakad. Ahelyett, hogy elítélnéd azt, akire ez jellemző, próbáld megérteni a mögöttes motivációit. Mutass együttérzést és nyújts támogatást, hátha ezzel sikerül egészségesebb kifejezési módok felé vezetned az illetőt. 





 





Ezeket olvastad már?
Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik és mindent én fizetek”

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik és mindent én fizetek”

Májusi pénzhoroszkóp: sosem látott bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

Májusi pénzhoroszkóp: sosem látott bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

Erre figyelj oda, amikor gyümölcsfát vásárolsz

Erre figyelj oda, amikor gyümölcsfát vásárolsz

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás