Ötből egyről még véletlenül sem gondolnád, hogy bajt okoz!
Lassan tényleg megállíthatatlanul berobban a nyár, így lassan még fontosabb lesz, hogy a lengébbnél lengébb öltözetekben ne lengjen minket körül olyan testszag, ami miatt a legszívesebben messzire elkerülnének minket. Természetesen a melegben még fontosabb, hogy rendszeresen zuhanyozzunk, azonban vannak ételek, amiket ha nem hagyunk el, akkor állhatunk a víz alatt akármennyit, akkor is lesz egy jól meghatározható – és bizony nem túl kellemes – testszagunk. Most a Mindmegette oldala segítségével összeszedtük, mely ételeket kell elkerülnünk a jó testszag érdekében!
1. Hagymafélék
Ez aligha okoz bárkinek is meglepetést: főleg a vöröshagyma és a fokhagyma az, ami gondot jelenthet. A bennük található magas kéntartalmú vegyületek kimosódhatnak a pórusokon, a véráramon és a vizeleten keresztül, rossz leheletet és – a verejtékben lévő baktériumokkal keveredve – nem túl vonzó testszagot eredményezve. Ugyanakkor természetesen az sem megoldás, ha teljesen száműzzük a hagymát az étrendünkből, hiszen a tápanyagtartalma jelentős, és egyébként még a bőrre kenve is gyógyító hatása van.
2. Keresztes virágú zöldségfélék
Megint nem okozunk meglepetést: a keresztes virágú zöldségfélék, azaz például a brokkoli és a kelbimbó ként tartalmaz, amitől megváltozhat a testszag. Ráadásul a trimetilaminuria nevű genetikai betegségben szenvedők szervezete nem képes lebontani a bennük található vegyületet, ami a verejtékmirigyeken keresztül választódik ki, ettől pedig halszaga lesz az illetőnek.
3. Vörös húsok
Nem ismert az oka, hogy miért, de a vörös húsok fogyasztása is erős testszagot okoz.
4. Alkohol
A szervezet az alkoholt méreganyagként azonosítja, ami ha lebomlik, acetáttá vagy ecetsavvá alakul. Ez választódik ki az izzadtsággal, ami erőteljes testszagot eredményez.
5. Spárga
Talán meglepő lehet, de bizony a spárgával sem árt vigyázni! Igaz, nem a verejtéket „szagosítja”, hanem a vizelet illata változik tőle a spárgában lévő spárgasav miatt.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre