RETRO RÁDIÓ

Öt étel, amit jobb, ha elkerülsz, mert durva testszagot okoz

Ötből egyről még véletlenül sem gondolnád, hogy bajt okoz!Megosztás
Szerző:
2023.06.07. 12:00
testszag tipp büdös étel

Lassan tényleg megállíthatatlanul berobban a nyár, így lassan még fontosabb lesz, hogy a lengébbnél lengébb öltözetekben ne lengjen minket körül olyan testszag, ami miatt a legszívesebben messzire elkerülnének minket. Természetesen a melegben még fontosabb, hogy rendszeresen zuhanyozzunk, azonban vannak ételek, amiket ha nem hagyunk el, akkor állhatunk a víz alatt akármennyit, akkor is lesz egy jól meghatározható – és bizony nem túl kellemes – testszagunk. Most a Mindmegette oldala segítségével összeszedtük, mely ételeket kell elkerülnünk a jó testszag érdekében!

testszag, illat, szag, büdös, Shutterstock illusztráció 1545178898
Vannak ételek, amik masszív testszagot okoznak  Fotó: Yavdat/Shutterstock

5 étel, ami erős testszagot okoz

1. Hagymafélék

Ez aligha okoz bárkinek is meglepetést: főleg a vöröshagyma és a fokhagyma az, ami gondot jelenthet. A bennük található magas kéntartalmú vegyületek kimosódhatnak a pórusokon, a véráramon és a vizeleten keresztül, rossz leheletet és – a verejtékben lévő baktériumokkal keveredve – nem túl vonzó testszagot eredményezve. Ugyanakkor természetesen az sem megoldás, ha teljesen száműzzük a hagymát az étrendünkből, hiszen a tápanyagtartalma jelentős, és egyébként még a bőrre kenve is gyógyító hatása van.

2. Keresztes virágú zöldségfélék

Megint nem okozunk meglepetést: a keresztes virágú zöldségfélék, azaz például a brokkoli és a kelbimbó ként tartalmaz, amitől megváltozhat a testszag. Ráadásul a trimetilaminuria nevű genetikai betegségben szenvedők szervezete nem képes lebontani a bennük található vegyületet, ami a verejtékmirigyeken keresztül választódik ki, ettől pedig halszaga lesz az illetőnek. 

3. Vörös húsok

Nem ismert az oka, hogy miért, de a vörös húsok fogyasztása is erős testszagot okoz. 

4. Alkohol

A szervezet az alkoholt méreganyagként azonosítja, ami ha lebomlik, acetáttá vagy ecetsavvá alakul. Ez választódik ki az izzadtsággal, ami erőteljes testszagot eredményez.

5. Spárga

Talán meglepő lehet, de bizony a spárgával sem árt vigyázni! Igaz, nem a verejtéket „szagosítja”, hanem a vizelet illata változik tőle a spárgában lévő spárgasav miatt.

 

 

Ezeket olvastad már?
Párkapcsolati válság, 4 csillagjegy pokolian haragtartó

Párkapcsolati válság, 4 csillagjegy pokolian haragtartó

Figyelmeztet a háziorvos: Hiába szedsz, eszel bármit, ha ezt lespórolod!

Figyelmeztet a háziorvos: Hiába szedsz, eszel bármit, ha ezt lespórolod!

Gáspár Bea megmutatta: így lesz őszi a Mac&Cheese – Recept

Gáspár Bea megmutatta: így lesz őszi a Mac&Cheese – Recept

Izgalmas nap elé néz a Skorpió, de a többiek se aggódjanak, lesz izgalom bőven

Izgalmas nap elé néz a Skorpió, de a többiek se aggódjanak, lesz izgalom bőven

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás