Friss tavaszi spárga hollandi mártással
A spárga, bár kicsit szokatlan, kicsit macerás az elkészítése, de meglepően finom és egészséges.
Thorsten Ehrke budapesti rokonokhoz jött látogatóba kedvesével. A magyar családnak egy friss spárgából készített ebéddel mutatkozott be.
„Németországból hoztam a spárgát, nem tudtam, hogy Magyarországon is gyönyörűt lehet kapni. Olyan sok finom magyar ételt kaptam már itt, például a fantasztikus csirkepaprikást, hogy most szerettem volna én is valami finomat készíteni, amit otthon szoktunk enni” – mondta Thorsten, aki a friss spárgát hollandi mártással, húsgombóccal és főtt burgonyadarabokkal tálalta.

Hozzávaló
- 1 kg friss spárga
- 2 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromszaft vagy friss citromlé
- hollandi mártás (ezt készen vettem)

Elkészítés
- A spárgát alaposan meghámozom, kivéve a tetejét: azt nem szabad, az a legfinomabb rész! A végéről viszont levágok egy félcentis darabot, ezeket a héjjal együtt meg lehet főzni külön levesnek. No waste!
- Egy nagy fazékba, amelynek az alján fektetve elférnek hosszában a spárgák, annyi vizet teszek, hogy ellepje. Belekeverem a sót, a cukrot és a citromlét, azután 8-10 percig főzöm. Vigyázni kell, hogy a víz ne forrjon, és ne főzzük túl a spárgát, mert akkor megkeseredik! Azt, hogy megfőtt-e vagy villapróbával ellenőrizzük, vagy kóstoljuk meg az egyik végét. Fontos, hogy körülbelül egyforma méretű spárgák legyenek, hogy egyszerre puhuljanak meg.
- Hollandi mártást csorgatva rá, friss petrezselyemmel megszórva magában is fenséges. Én most húsgolyókat is készítettem hozzá és főztem krumplit, mert tudom, hogy azt a magyar rokonok nagyon szeretik.
Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre