Thorsten Ehrke budapesti rokonokhoz jött látogatóba kedvesével. A magyar családnak egy friss spárgából készített ebéddel mutatkozott be.
„Németországból hoztam a spárgát, nem tudtam, hogy Magyarországon is gyönyörűt lehet kapni. Olyan sok finom magyar ételt kaptam már itt, például a fantasztikus csirkepaprikást, hogy most szerettem volna én is valami finomat készíteni, amit otthon szoktunk enni” – mondta Thorsten, aki a friss spárgát hollandi mártással, húsgombóccal és főtt burgonyadarabokkal tálalta.
Hozzávaló
1 kg friss spárga
2 evőkanál só
1 evőkanál cukor
1 evőkanál citromszaft vagy friss citromlé
hollandi mártás (ezt készen vettem)
Elkészítés
A spárgát alaposan meghámozom, kivéve a tetejét: azt nem szabad, az a legfinomabb rész! A végéről viszont levágok egy félcentis darabot, ezeket a héjjal együtt meg lehet főzni külön levesnek. No waste!
Egy nagy fazékba, amelynek az alján fektetve elférnek hosszában a spárgák, annyi vizet teszek, hogy ellepje. Belekeverem a sót, a cukrot és a citromlét, azután 8-10 percig főzöm. Vigyázni kell, hogy a víz ne forrjon, és ne főzzük túl a spárgát, mert akkor megkeseredik! Azt, hogy megfőtt-e vagy villapróbával ellenőrizzük, vagy kóstoljuk meg az egyik végét. Fontos, hogy körülbelül egyforma méretű spárgák legyenek, hogy egyszerre puhuljanak meg.
Hollandi mártást csorgatva rá, friss petrezselyemmel megszórva magában is fenséges. Én most húsgolyókat is készítettem hozzá és főztem krumplit, mert tudom, hogy azt a magyar rokonok nagyon szeretik.
Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!