Mind a tíz ujjadat megnyalod utána: itt a bécsi cseresznyés pite receptje

Isteni nyári finomsággal készültünk a gyümölcsös ízek szerelmeseinek.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.06.11.
cseresznyés pite vaj liszt porcukor

Javában tart a cseresznyeszezon, a nyár egyik legnépszerűbb gyümölcséből pedig fenséges bécsi cseresznyés pite készíthető. Máris eláruljuk, hogyan!

Bécsi cseresznyés pite
Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:
30 dkg magozott cseresznye

30 dkg porcukor + a szóráshoz 

27 dkg liszt 

22 dkg olvasztott vaj 

6 db tojás 

1 db citrom 

1 csipet só 


Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat: a fehérjékből verj kemény habot, ám mielőtt kész lennél vele, adagolva keverd hozzá a megadott porcukormennyiség felét.

Ugyanígy járj el a tojássárgákkal is: robotgéppel habosítsd, miközben hozzáadod a megmaradt porcukormennyiséget.

Olvaszd fel a vajat és add hozzá a tojássárgájához. Szintén tedd bele a sót, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, és az egészet alaposan dolgozd össze.

Ha ezzel kész vagy, jöhet a liszt! Azt is több részletben adagold és keverd a tojássárgájából álló masszába, amibe végül óvatosan forgasd bele a fehérjehabot.

Bélelj ki sütőpapírral egy csatos tortaformát, de használhatsz egy vajjal kikent süteményformát is: ebbe öntsd bele óvatosan a tésztát, egyengesd el a tetejét és szórd rá a kimagozott cseresznyét.

Tedd az egészet a 175 fokon előmelegített sütőbe, ahol a tortaforma magassága alapján 55-80 perc alatt süsd készre a finomságot. Tarts tűpróbát, és ha valóban elkészült a bécsi cseresznyés pite, akkor a kihűlés után fordítsd ki a formából, szórj rá porcukrot és tálalhatod is.

(Forrás: mindmegette.hu)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás