Isteni nyári finomsággal készültünk a gyümölcsös ízek szerelmeseinek.
Javában tart a cseresznyeszezon, a nyár egyik legnépszerűbb gyümölcséből pedig fenséges bécsi cseresznyés pite készíthető. Máris eláruljuk, hogyan!
Hozzávalók:
30 dkg magozott cseresznye
30 dkg porcukor + a szóráshoz
27 dkg liszt
22 dkg olvasztott vaj
6 db tojás
1 db citrom
1 csipet só
Elkészítés:
Válaszd ketté a tojásokat: a fehérjékből verj kemény habot, ám mielőtt kész lennél vele, adagolva keverd hozzá a megadott porcukormennyiség felét.
Ugyanígy járj el a tojássárgákkal is: robotgéppel habosítsd, miközben hozzáadod a megmaradt porcukormennyiséget.
Olvaszd fel a vajat és add hozzá a tojássárgájához. Szintén tedd bele a sót, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, és az egészet alaposan dolgozd össze.
Ha ezzel kész vagy, jöhet a liszt! Azt is több részletben adagold és keverd a tojássárgájából álló masszába, amibe végül óvatosan forgasd bele a fehérjehabot.
Bélelj ki sütőpapírral egy csatos tortaformát, de használhatsz egy vajjal kikent süteményformát is: ebbe öntsd bele óvatosan a tésztát, egyengesd el a tetejét és szórd rá a kimagozott cseresznyét.
Tedd az egészet a 175 fokon előmelegített sütőbe, ahol a tortaforma magassága alapján 55-80 perc alatt süsd készre a finomságot. Tarts tűpróbát, és ha valóban elkészült a bécsi cseresznyés pite, akkor a kihűlés után fordítsd ki a formából, szórj rá porcukrot és tálalhatod is.
(Forrás: mindmegette.hu)
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre