RETRO RÁDIÓ

Kivételesen intelligens vagy? Akkor ezek a szokások ejtettek rabul!





Mit gondolsz, mivel töltik az idejüket az elképesztően okos emberek? Másképp közelítik meg a világot, mint az átlag, ettől igazán egyediek!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.22.
intelligencia szokás viselkedés időtöltés

Az intelligencia sokféle formában létezik, és a legtöbb rendkívül intelligens egyén nem is tudja, milyen okos is valójában. Aki közéjük tartozik, másként gondolkodik és viselkedik. Te magadra ismersz az alábbi szokásokat olvasva?

A legintelligensebbek nem kérkednek, a céljuk a lehető legtöbb tudás megszerzése! (Forrás: Pixabay)

A rendkívül intelligens emberek szenvedélyesen kíváncsiak, mindent tudni akarnak az őket körülvevő világról. Folyamatosan keresik a választ, és soha nem elégednek meg a már meglévő tudásukkal. A tudósok megfigyelték, hogy a kíváncsi emberekben erős a vágy a felfedezésre. Jellemző továbbá, hogy kivételesen öntudatosak és önreflektívek, ismerik az erősségeiket és a korlátjaikat. 

Mindent megkérdőjeleznek 

A rendkívül intelligens emberek nagyon szkeptikusak. Független gondolkodók, akik saját következtetésekre jutnak, miután megkérdőjelezték és megértették a dolgokat. A kutatások azt mutatják, hogy a „hogyan kell csinálni” kérdésre összpontosítanak, és arra, hogy egy adott cselekvési irányt kell-e követni a feladatok sikeres elvégzése érdekében.  Ami igazán intelligenssé tesz valakit, az az, hogy képes azonosulni másokkal. A tudósok megerősítették, hogy az empátia az érzelmi intelligencia fontos összetevője. 

További árulkodó jel, ha valaki nyitott az új ötletekre és információkra. Az intelligencia megkérdőjelezhetetlen, ha valaki tárgyilagosan közelít mások véleményéhez és képes beismerni, ha téved. Talán nem is gondolnád, de az ilyen különleges emberek könnyen alkalmazkodnak minden helyzethez, állapothoz vagy új környezethez. Könnyen megváltoztatják megközelítéseiket, viselkedésüket és stratégiájukat, ha a logika és a tapasztalat azt mutatja, úgy elérik céljaikat. 

Intellektuális ösztönzést keresnek

A rendkívül intelligens emberek nem otthon ülő és unatkozó, vagy éppen sorozatfüggő típusok, az idejüket inkább olvasással, podcastok hallgatásával és dokumentumfilmek nézésével töltik. Az értelmes beszélgetésekre és az önvizsgálatra összpontosítanak, hogy ösztönözzék elméjüket. Arra is képesek, hogy kontrollálják az érzelmeiket. Bármilyen nehéz is egy helyzet, kerülik, hogy haragból reagáljanak, inkább önuralmat gyakorolnak. Hajlamosak ugyanakkor kockázatot vállalni, ami gyakran kudarccal jár. Ahelyett azonban, hogy a hibák elvennék a kedvüket, tanulnak a történtekből és fejlődnek. 

A legokosabbak jellemzően csak néhány szoros barátságot ápolnak. Nem keresik a külső megerősítést, értékelik a magányt, csak az igazán fontos emberekkel tartják rendszeresen a kapcsolatot. Van bennük egyfajta gyermeki csoda, így könnyen meglepődnek és imádják az új élményeket. Jellemző továbbá, hogy kevesebbet beszélnek, mert mindenre nagyon figyelnek. Kritikusan elemzik az eseményeket, hogy többet tudjanak meg az őket körülvevő világról. Bár nem minden intelligens ember kreatív, a kreativitás az intelligencia egy magasabb formája is lehet, amely túlmutat a tudás felidézésén, és tudásalkotássá bővül. 





 





Ezeket olvastad már?
Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás