Ha ezt az 5 egyszerű dolgot megtesszük, maguktól leolvadnak a kilók





Az egészséges életmód alappillére az egészséges táplálkozás. Valamennyi népbetegség visszavezethető az egészségtelen táplálkozásra. Szerencsére van megoldás, és nem is olyan nehéz. Elég csupán ezt a néhány tanácsot megszívlelni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.28.
A karcsúság receptje

1. Együnk kevesebbet!

Ez nem azt jelenti, hogy fogyókúrázzunk vagy éhezzünk, hanem azt, hogy annyit együnk, amennyi étel az éhség csillapításához elég. Tény, hogy túl sokat eszünk. A magyar felnőtt lakosság 2/3-a túlsúlyos vagy elhízott. A túlsúly és az elhízás mértéke az életkor előrehaladtával nő: az idős férfiak 87%-a, az idős nők 75%-a rendelkezik súlytöbblettel.

2. Helyes összetételű ételeket fogyasszunk!

Túl sok állati eredetű zsiradékot, húst és húskészítményt fogyasztunk rendszeresen. Az energiabevitel többségét adják a zsírok, a zsírok közül is a kedvezőtlenebb élettani hatású, telített zsírok. Fontos, hogy ne billenjen el a mérleg egyik alapélelmiszer irányába sem.

3. Száműztük a szénhidrátot, és ez nem jó

Kevés szénhidrátot eszünk, ha pedig mégis elcsábulunk, akkor inkább az egészségtelenebb, finomított szénhidrátokat fogyasztjuk. Ellenben kevés, különösen alacsony a teljes kiőrlésű gabonákból készült élelmiszerek fogyasztása. Figyeljünk oda ezekre is!

4. Kell a rost és még mindig sok a cukor!

Észrevétlenül is egyre több hozzáadott cukrot fogyasztunk. Nőtt a finom pékáruk és az ízesített gabonaszeletek fogyasztása, amelyek hozzáadottcukor-tartalmuk miatt jelenthetnek kockázatot. Ugyanez igaz az üdítőitalokra is. Próbáljuk megszabni magunknak, hogy például naponta mennyi kólát vagy energiaitalt ihatunk.

5. Hol van a zöldség és a gyümölcs?

Kevés friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk: 2009 óta 20%-kal eszünk kevesebb friss zöldséget és gyümölcsöt. Emeljük tudatosan a mennyiséget! Itt a tavasz: jöhetnek a turmixok és a smoothie-k. Ezek növelik a vitaminbevitelt is.

A titok a mértékletesség Fotó: Shutterstock

 





Ezeket olvastad már?
Dobd fel az otthonod aranyló mézes árnyalatokkal

Dobd fel az otthonod aranyló mézes árnyalatokkal

Ne lepődjenek meg ezek a csillagjegyek, ha dühkitöréseik lesznek ma

Ne lepődjenek meg ezek a csillagjegyek, ha dühkitöréseik lesznek ma

Arcápolás otthon, fillérekből

Arcápolás otthon, fillérekből

123 éve született a magyar film: teszteld, te mennyire emlékszel a régi idők mozijaiból - kvíz

123 éve született a magyar film: teszteld, te mennyire emlékszel a régi idők mozijaiból - kvíz

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás