Józsefvárosban szinte állandósult a közbiztonsági és tisztasági probléma, és nagyon úgy tűnik, a kerület polgármestere nemhogy nem tesz ellene, inkább még tetézi a lakók helyzetét. Az elmúlt két évben a VIII. kerület már nemcsak a drogosok, hanem a hajléktalanok és alkoholisták tanyája is lett…

Most egy elkeseredett lakó készítette egy videót, amivel szerette volna megmutatni, hogy telnek a mindennapjaik az Auróra utcában.

Az Otthonunk, Józsefváros Facebook-oldalára feltöltött kisfilm bizonyítja, mindegy, hogy hétvége van, vagy sok ember számára munkanap, a hajléktalanok zsákszámra hordják az ottani üvegvisszaváltóhoz a „zsákmányukat”.

Szombat délelőtt az Auróra utca eleje. Minden nap így néz ki.

Posted by Szilvia Kondorné Galambos on Saturday, July 3, 2021

Elkeseredettek lakók

Korábban a Metropol már megmutatta több cikkben is, hogyan züllik le újra a hírhedt „Nyóckerré” Pikó András irányítása alatt a kerület, most pedig egy újabb problémás környék lakói keresték fel a szerkesztőségünket. Az ott élők szerint a II. János Pál pápa tér melletti Auróra utca állapota leírhatatlanul elkeserítő. Az utcát elálló csövesek, az elviselhetetlen bűz, a hangoskodó fiatalok és a hozzájuk kapcsolódó utcai vizelés mostanra általános problémát jelent, ami ellen a lakókon kívül úgy tűnik, nem tesz senki semmit.

Nem jobb a helyzet a Blaha Lujza téren sem

Pénteken a Gettónapló Facebook-oldalán mutatták meg, hogy hajléktalanok lepték el a Blaha Lujza tér parkját, ahol szinte mozdulni sem lehet a nem éppen szimpatikus kinézetű emberektől.

A bejegyzést megosztották az Otthonunk, Józsefváros oldalán is, ahol több hozzászóló is elkeseredettségének adott hangot.

Atya úr isten, ez már végzet, game over Budapest” – írta egy kommentelő.