A magyar gasztronómia az utóbbi években látványos fejlődésen megy keresztül, aminek újabb kézzel fogható bizonyítékai a Forni di Napoli közelmúltban elért sikerei. A budapesti pizzázó ugyanis két rangos címet is begyűjtött egyetlen hét leforgása alatt.
Még csak mindössze négy éve, 2021 óta várja a vendégeket a Forni di Napoli Pizzéria a Szent István körúton, illetve a bazilikánál, az Október 6. utca 19. szám alatt. Fiatal kora ellenére azonban az autentikus olasz pizzákat és tésztaételeket kínáló budapesti pizzázó már Európa- és világszinten is letette a névjegyét, miután az elmúlt napokban két rangos nemzetközi versenyről is győztesen tért haza pizzasütő csapatuk.
Filozófiánk a hagyományos nápolyi ízek megőrzése. A pizzáinkat tradicionális nápolyi receptúra alapján készítjük, melyet mesterszakácsunk, Damu László álmodott meg és gondoz
– mondta el a Forni di Napoli étterem egyik tulajdonosa, Kárász Krisztián.
Az étterem pizzáinak a különlegességét a minőségi alapanyagok, a részletekre való odafigyelés és a valódi, nápolyi vegyes tüzelésű kemence jelenti. Vélhetően ez a különlegesség nyerte el a szakmai zsűri elismerését is a közelmúltban, Nürnbergben rendezett Pizza Európa-bajnokságon, a Pizza Europa League versenyen, ahol a Damu László séf és csapata által elkészített Maradona Napoli lett Európa legjobb pizzája! Ezt az étteremben a pizzázó vendégei meg is kóstolhatják.
Damu László séf és csapata azonban nem állt meg itt és részt vett a Pizza Senza Frontiere (World Pizza Champion Games) nevű rangos megmérettetésen is néhány nappal később. Ha pedig már ott volt a világbajnokságon, Riminiben onnan is elhozta az aranyérmet.
Ez egy világhírű esemény, ahol a pizzakészítés, cukrászat, fagylaltkészítés és kávékultúra szakemberei találkoznak. A versenyeken különböző kategóriákban indulnak a résztvevők, akiknek a pizzáit egy szigorú, csaknem 100 fős szakmai zsűri értékeli a tészta állaga, a sütés minősége, az alapanyagok harmóniája és az összhatás alapján
– méltatta a csapat teljesítményét Kárász Krisztián.
Az olaszországi Riminiben rendezett megmérettetésen egyébként Damu László séf már korábban is indult, de az eddigi legjobb eredménye egy 7. hely volt még 2022-ben.
A díjak önmagukért beszélnek, de a Forni di Napoli hangsúlyozta, hogy ezek mögött egy elkötelezett csapat áll, amely a vendégek elégedettségét és az autentikus olasz gasztronómia népszerűsítését tartja szem előtt. Mindemellett kiemelt figyelmet fordítanak vendégeik visszajelzéseire is, hiszen ez inspirálja őket a folyamatos fejlődésre.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre