Lángokban állt az óbudai lakótelep? Riasztó fotót készített egy budapesti családapa, mindenki erről beszél

Sokan a szívükhöz kaptak, amikor meglátták egy budapesti családapa fotóit az interneten, mert először azt hitték, hatalmas tűz ütött ki az óbudai panelben. Mintha lángokban állt volna a panelsor. Ezt látnod kell!



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.10.25. 07:30
Módosítva: 2024.10.25. 09:30
Budapest családapa napfelkelte Óbuda

Szinte mindenkinek van valamilyen napindító rituáléja kora reggel. Ki újságot lapozgat, ki szörfözik az interneten a kávé mellett, mielőtt belevág a napi teendőkbe – mindenkinek más az ébredési trükkje. Egy Budapesten élő családapa a csésze kávé mellett a napfelkelte látványára ébredezik – Buda Péternek ez a receptje arra, hogy feltöltődjön a hétköznapi reggeleken. Legutóbb, október 21-én, hétfőn viszont megfagyott az ereiben a vér, amikor kipillantott az ablakon: hirtelen azt hitte, lángokban állnak a távoli lakóházak.

lángokban állt
Mintha lángokban állt volna az óbudai panelsor / Fotó: Budai Péter

Mintha lángokban állt volna a panel

Péter még most is hatása alatt van a látottaknak. „Minden reggel meg szoktam csodálni a budai hegyeket az ablakból, amíg a gyerekeim még alszanak. Sok szép látványban volt már így részem, de ilyenben még nem!” – mesélte Péter a Metropolnak.

Mint mindig, a családapa csak gyönyörködni akart a napfelkeltében, de a reggel meglepetést tartogatott neki az időjárásnak köszönhetően. Nyirkos hideg volt Óbudán, a reggeli hőmérséklet –1 és 6 fok között alakult, amikor a napfelkelte játszadozni kezdett a képzeletével.

A kilencedik emeleti panelból úgy látszott, mintha a távolban, a budai hegyek előtti épület lángokban állt volna. 

Tényleg azt hittem, hogy egy hatalmas tüzet látok. Nagyon riasztónak tűnt hirtelen!

– idézte fel Péter, aki rögtön előkapta a mobilját, és lefotózta, amit lát. 

Mutatjuk!

különös jelenség
A különös jelenség megrémítette a családapát, de szerencsére nem tűzeset történt / Fotó: Budai Péter

Néhány másodpercig elgondolkodott: vajon tényleg tragédiát lát, és lángolnak az épületek? „Furcsa volt a jelenség. Kellett pár másodperc, hogy leessen, a »lángok« nem lobognak. Csak a nap világította meg ilyen különösen a házakat” – tette hozzá a férfi.

„Érdemes volt felkelnem”

Pétert megtréfálta a természet: a keleten felkelő nap első sugarait visszatükrözték az épületek ablakai, miközben a fények az éppen felszálló ködöt is megvilágították – így olyannak tűnt, mintha a különös jelenség egy tűzeset lenne.

Öt percig gyönyörködtem a jelenségben. Nem sokkal ezután a fények elhalványultak, épp, ahogy a nap teljesen felkelt. Tünékeny csoda volt ez a látvány, már csak ezért is érdemes volt korán kelnem. A természet mindig megajándékoz egy páratlan látvánnyal

– zárta szavait az óbudai családapa, aki megosztotta a furcsa látványról készült fotóit a Metropollal.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás