Hátborzongató, titokzatos vidéki ház: nyoma veszett a lakóknak – Galériával

Minden bútor és használati tárgy ott maradt az elhagyatott épületben. Rejtély, hogy mi történt a ház egykori lakóival.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.10.12. 20:00
Urbex rejtély ház

Mindent hátrahagytak abban a magyarországi kis házikóban, ahova nemrégiben bejutott A Felfedező nevű híres urbexes. A ház még mindig őrzi egykori lakók holmijait. Az ágyakon még ott a dunna, kések a fiókban, papírok hevernek szanaszét a földön. Azt nem lehet tudni, hogy mi történt a egykori lakókkal. 

ház
A ház nappalija (Fotó: Beküldött/A Felfedező - urbexes)

„Ez maga a múltidézés”

A Felfedező számára nagy élmény volt a múltidézés, teljesen magával ragadta a ház hangulata.

„Mintha beülnék egy időgépbe, és visszamennék pár évtizedet az időben; időkapszulaként őrzi az egykori lakók életét, emlékeit. Nekem ezek a házak a személyes kedvenceim, mert az ilyen helyeken teljesen megelevenedik a múlt. Mivel huszonéves vagyok, olyan tárgyakat láthatok ilyenkor, amiket sokszor még csak nem is ismerek, pláne városi gyerekként. Nekem ez sokkal több, mint egy urbex, ez maga a múltidézés és az időutazás.  Mintha még éreznéd az egykori lakókat…” – osztotta meg a titokzatos urbexes, aki nem szeretné felfedni személyazonosságát. 

Te is megnézheted mit rejt a ház. Íme a galériánk: 

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt, ember alkotta helyekre vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás