Félbehagyott munkák, régi iratok: mintha hirtelen menekülniük kellett volna a korábbi gyár dolgozóinak – galéria

Rejtélyes helyre bukkant A Felfedező nevű népszerű urbexes. Az elhagyott gyár dolgozói sietősen távozhattak és mindent hátrahagytak maguk után, mintha elüldözték volna őket az üzemből.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.10.07. 20:00
Urbex gyár cípő rejtély

Megállt az idő egy magyarországi cipőgyárban. A Felfedező nevű urbexes rátalált egy elhagyatott üzemépületre. Több mint tíz éve járja az ország elhagyatott helyeit, de számára is meglepő volt az, amit a cipőgyár falai között látott. Az ipari létesítmény évtizedekkel ezelőtt, egyik napról a másikra zárhatott be; de még mindig időkapszulaként őrzi az egykori hangulatát, azt a korszakot, amikor csúcson volt a termelése.

gyár
A gyár megrendítően őrzi az utolsó munkanap emlékeit   Fotó: Beküldött/A Felfedező - urbexes

A gyárban mindent hátrahagytak a dolgozók, akiknek valószínűleg sietősen kellett távozniuk. Az öltözőben még ott lóg a kék munkaruha és a szekrényben árválkodnak a félig kész cipők, a munkaasztalon pedig az összegabalyodott cérnák mintha még mindig várnák, hogy valaki kibogozza őket. A gyárban 1986-os iratokat és régi kitüntetéseket is talált az urbexes.

A dolgozóknak egyik napról a másikra már nem kellett bemenniük

– árulta el A Felfedező, akit nagyon magával ragadott a cipőgyár hangulata, teljesen visszarepítette a múltba.

Nézz be te is az időkapszulaként fennmaradt cipőgyárba! Galériánk az alábbi képre kattintva nyílik meg:

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt, ember alkotta helyekre vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás