Jurassic World a Római-parton: megint hatalmasat alkotott a magyar művész – Videó

Újabb csodás alkotással örvendeztette meg az embereket Kánya Tamás, a népszerű természetművész. A hazai alkotó ezúttal Jurassic World-filmek híres jelenetét mintázta meg.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.10.04. 11:00
Módosítva: 2024.10.04. 11:58
természetművészeti Land-Art római-part

Kánya Tamás több mint 10 éve foglalkozik természetművészettel. Imád a Római-parton alkotni, műveinek pedig rengetegen a csodájára járnak. Legújabb alkotásait uszadékfából készítette. A Jurassic World című film egyik ikonikus jelenetét elevenítette meg. 

Jurassic World
A Jurassic World híres jelenete Budán elevenedik meg / Fotó: Port.hu

A Duna mentén kelt életre a Jurassic World

Kánya Tamás a „Római-parti »Kőkert« Land Art in Hungary” nevű Facebook-oldalán osztja meg művészetét, alkotásait. Tamás többek között sárszobrokat, termésekből mandalákat és uszadékfából szobrokat készít. 

„Szeretem csinálni, rengetegen várják a képeket. Nem hittem volna, hogy ilyen nézettsége lesz az oldalamnak, vagy hogy ennyi embert érdekel” – mondta korábban a természetművész a Metropolnak.

Ezt a két uszadékfát így találtam a parton. Nem kellett semmit alakítanom rajtuk. Csupán egy kis kavicsot tettem szemnek és akácfa tüskéket fogaknak. A kis embernek csak a hiányzó fejét pótoltam 

– osztotta meg a legújabb művéről Tamás. Az uszadékfákról készült képet már közel ötezren lájkolták. 

„A land-art arról szól, hogy nem maradandó”

„A land-art arról szól, hogy nem maradandó. Külföldön általában a természet teszi tönkre, az eső, a vihar, az állatok, nálunk sajnos többségben az emberek. Ezért nem lehet nagyon maradandót alkotni, ami engem nem nagyon zavar, de az embereket igen, mert szívesen megnéznék élőben. Nekem a fénykép a fontos, hogy meglegyen. Általában le tudom fényképezni, amit elkészítettem, de 8-9 éve volt, mikor kőoszlopokat építettem és összedőlt az egész, mielőtt letudtam volna fotózni – mesélte a férfi.

 

Nézd meg, hogyan dolgozik a művész:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás