„Hálás vagyok” - a bőrbeteg Flórián elsírta magát a születésnapján

Meghatotta a felé áradó szeretet a bőrbeteg fiút, aki már alig várja, hogy nagykorú legyen. Flórián elárulta, hogyan telt a 17. születésnapja.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.10.21. 13:30
születésnap Flórián pillangóbőr

Vass Flórián életét rengetegen figyelemmel kísérik. A súlyos bőrbetegséggel, úgynevezett pillangóbőrrel küzdő fiút hamar a szívébe zárta az ország. A történetét elsőként, egy évvel ezelőtt mutatta be a Ripost, azóta hatalmas követőtábort gyűjtött a TikTok csatornáján. Több millió lájkot kapnak a videói. Flórián bőre rendkívül érzékeny, bármilyen kis súrlódástól fájó sebek keletkeznek a bőrén, de ő mégis kitartóan edz. A sokak példaképévé vált fiúnak születésekor csak néhány hetet jósoltak az orvosok, de ő sosem adta fel; a napokban lett 17 éves.

Flórián
Kézzel írt üzeneteket kapott Flórián Fotó: beküldött

 „Sosem adod fel” 

Flórián a születésnapját családja és barátai körében töltötte. 

Bográcsban főztünk slambucot és kaptam csokitortát. Izgatott vagyok, mert ez lesz az utolsó évem fiatalkorúként

 - mondta a Metropolnak Flórián.

A fiút meghatotta a felé áradó szeretet. A legkedvesebb lány barátnőjétől kapott figyelmességek könnyeket csaltak a szemébe. A barát ugyanis kézzel írt kedves üzeneteket ragasztott az ajándékba adott édességekre:

 „Azért, mert sosem adod fel!”, „Hálás vagyok érted!”, „Köszönöm, hogy vagy nekem!”.

Flórián a tortájával Fotó: beküldött 

„Az orvosok csak néhány hetet jósoltak számomra”

Vass Flórián, a 17 éves gimnazista fiú születése óta küzd pillangóbőrrel, ami egy ritka, gyógyíthatatlan bőrbetegség; bármilyen kis súrlódás fájdalmas hólyagokat, sebeket ejt a testén, de ő mégsem adja fel: edzőterembe jár és másokat motivál a TikTokon

„Születésem után az orvosok csak néhány hetet jósoltak számomra. Szüleim az interneten találtak rá más, ugyanilyen betegséggel küzdő családokra, akiktől sok segítséget kaptak. Alapvetően mindig vannak nehézségek, illetve kudarcok, de ez a betegség megtanít kreatívnak lenni, és fejleszti a megoldóképességet” – mondta korábban Flórián, aki számára az edzés kiút a mindennapi problémákból. 

Nézd meg Flórián születésnapi vlogját: 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás