„Imádok zuhanni” – mondta a Cirque du Soleil egyetlen magyar női sztárja, aki kivételesen Budapesten lépett fel

Különleges premiert tartottak szombat este a Fővárosi Nagycirkuszban. Az új, karácsonyi műsor bemutatóján külön engedéllyel felléphetett a világ leghíresebb artistatársulata, a Cirque du Soleil magyar tagja, Kapitány Olívia.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2024.10.20.
artista Cirque du Soleil artistanő cirkusz

Kapitány Olívia gyermekkorában a magyar válogatott tagja volt szertornászként, aztán egy ismerőse javaslatára jelentkezett a Baross Imre Artistaképző Szakiskolába. Azonnal felvették, a döntését pedig azóta sem bánta meg. A szakiskola elvégzése és az érettségi után a hivatása révén bejárta a világot, mára pedig az egyik leghíresebb cirkuszi társulat, a Cirque du Soleil megbecsült tagja lett.

Kapitány Olívia
Cirque du Soleil
magyar artistája
Tissue
Fővárosi Nagycirkusz
A Cirque du Soleil magyar artistája itthon lépett fel – Fotó: MG

A bogarak életét feldolgozó, Ovo című műsorban a russian cradle (a szóösszetétel orosz bölcsőt jelent, de nem szokás lefordítani) nevű zsánerben dolgozik, melyben a férfi partnerei 8 méter magasan, 6 méterről dobálják egymásnak az állvány két pontjáról, miközben ő különböző szaltókat mutat be. Olívia a műsorban egyébként az egyik beugró tissue-s, illetve fekete pók karakter.

Kapitány Olívia
Cirque du Sileil artistája
Tissue
Fővűrosi Nagycirkusz
A tissue számtalan lehetőséget biztosít a cirkuszművésznek – Fotó: MG

Az eszköz egy 10 méternél is hosszabb, a magasból lelógatott, függönyszerű anyag. Az artista ezen mutatja be a hajmeresztő trükkjeit, melyek között akadnak zuhanáshoz hasonlító, illetve leforgásos elemek.

A Cirque du Soleil magyar artistája örömmel mondott igent a felkérésre

Az artistanő a saját tissue-számával egyetlen alkalommal most a Fővárosi Nagycirkuszban lépett fel a karácsonyi műsor október 19-i premierjén. A vendégszereplésre az egykori tanára, Vincze Tünde kérte fel.

Imádok zuhanni, mert az ilyen trükkökkel meg tudjuk lepni a nézőket 

– mondta mosolyogva a Metropolnak az elismert artistanő, majd magyarázatként hozzátette: a mutatványok végrehajtása során vagy magára tekeri az anyagot, vagy abba kapaszkodik.

Kapitány Olívia
Cirque du Sileil artistája
Tissue
Fővűrosi Nagycirkusz
Kapitány Olívia a magasban is biztonságban érzi magát – Fotó: MG

Az artistanőt idén már láthatták Budapesten, a Cirque du Soleil-lel az MVM Dome-ban.

Érdekes volt egy éven belül másodszor is visszatérnem a hazámba fellépőként. A mostani alkalom számomra is meglepetés volt.  Örültem, hogy megnézhetett a családom és eljöhettek a barátaim

– fejezte be Kapitány Olívia.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás