Meccs közben sérült meg a focista, ez mentette meg az életét

A kórházi vizsgálatok ijesztő dolgot találtak a testében.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.09.15.
pajzsmirigyrák focista sérülés diagnózis

A 21 éves profi női focista, Leyla Ozturk az egyik tavaly szeptemberi meccsnapján ugyanúgy felvette az egyesülete mezét, mint a korábbi években minden alkalommal, és minden erejével azért küzdött a pályán, hogy csapatát, a Skelton Ladiest győzelemre hajtsa. Az utolsó meccse azonban örökre megváltoztatta a lány egész életét. A mérkőzés hevében ugyanis súlyosan megsérült a fiatal tehetség, amikor ráesett a nyakára. A kórházi CT-felvételek pedig valami egészen más problémát fedeztek fel Leylánál.

orvos, háziorvos, kórház, beteg
Az orvosok diagnózisa lesújtó volt /Fotó: Pexels/Illusztráció

A futball mentette meg az életemet

– emlékszik vissza a tavaly szeptemberi horrorsérülésére Leyla a DailyStarnak. A fiatal sportolót ugyanis kórházba szállították a nyaksérülésével, ahol megállapították, hogy pajzsmirigyrákban szenved a nő. Előfordulhat, hogy ha nincs az a sérülése, akkor Leyla még évekig nem szerzett volna tudomást az állapotáról.

Az orvosok azt mondták, hogy a nyakam rendben van, de a zsibbadásomat valószínűleg szövet- vagy idegkárosodás okozza. Később azonban azt mondták, hogy találtak valamit, ami miatt aggódnak. Egy daganatot találtak a bal pajzsmirigyemen. Sürgősen beutaltak, és végül megállapították, hogy rákról van szó, és műtétre lesz szükség az eltávolításához. Az érzelmek hullámvasútja volt ez az időszak

– tette hozzá a focista. 

A lány műtétei sikeresek voltak, sőt pozitívum, hogy nem terjedt át a rák a nyirokcsomóira, így egy kétkörös műtét segítségével eltávolították a daganatot, és jelenleg tünetmentes a sportoló, csupán egy hormonkezelő gyógyszert kell rendszeresen szednie. Jövő augusztusban pedig egy radiojód-terápiát javasoltak neki az orvosok, amelynek az a célja, hogy a megmaradt sérült pajzsmirigyszöveteket megcélozza és elpusztítsa. Addig azonban visszatérhetett a pályára is a fiatal tehetség.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás