„Azt hittem, csak melegem van” – Gyógyíthatatlan betegség kínozza a profi kosarast

Derült égből villámcsapásként érte a lesújtó diagnózis a profi kosarast.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.06.17.
Módosítva: 2024.06.17.
stressz rák meleg izzadás

Reggel épp munkába igyekezett az egykori profi kosaras, de borzasztóan leizzadt és melege volt a metrón. Az esetet a munkába igyekvésnek és az ingázás okozta stressznek tudta be, de mint kiderült, valójában nagyobb volt a baj. 

ápolónő, kórházi dolgozó
Fotó: Pexels

Még mielőtt az irodában elérte volna az asztalát, rosszul lett. A 30 éves Will Wise szíve hevesen vert és vért kezdett hányni. Végül elájult és kórházba szállították, ahol a vizsgálatok kimutatták: gyógyíthatatlan rákja van. 

„Egyáltalán nem voltak tüneteim. Korábbi profi kosárlabdázóként elég fitt voltam. Aznap reggel elmentem futni, aztán lezuhanyoztam, és elindultam dolgozni.Amikor a metróban ültem, elkezdtem erősen izzadni. Emlékszem, arra gondoltam: »Mi folyik itt? Talán csak túl keményen edzettem, ez normális«. De égető fejfájásom lett, és még mindig úgy izzadtam, mintha kosárlabdáztam volna” – mesélte Will, aki hozzátette: „Minden szervem leállt. A szívem, a vesém, a májam, a tüdőm – mind egyszerre állt le. A mentősök még soha nem láttak ilyet.”

Willt, aki az ausztráliai Eastern Mavericksben játszott, lélegeztetőgépre kapcsolták, hogy életben tartsák. Végül egy 8 centiméteres daganatot találtak a bal mellékveséjében. Nyolc héttel később Willel közölték, hogy medulláris pajzsmirigyrákja van, ami elterjedt a szervezetében, így már négyes stádiumú.

Will átesett a kezelésen, műtéti úton eltávolították a bal mellékveséjét, a pajzsmirigyét, a mellékpajzsmirigyét és 65 nyirokcsomót, valamint májbiopsziát is végeztek rajta. Továbbra is megfigyelés alatt tartják, de tudja, hogy soha nem fog meggyógyulni.

„Számunkra ez nem a rák elleni küzdelemről vagy akár a túlélésről szól, hanem arról, hogy együtt éljünk vele. Sokkoló és ijesztő volt, de attól, hogy négyes stádiumú rákot diagnosztizáltak nálam, még nem szűntem meg Will lenni” – tette hozzá szomorúan a korábbi sportjátékos. 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás