Két részre szakad az ország: brutális, amit erre a 13 vármegyére kiadtak

Még mindig nem lélegezhetünk fel.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.09.04.
Módosítva: 2024.09.04.
időjárás hőség Riasztás kánikula előrejelzés

Mintha véget sem ért volna a nyár: pokoli meleggel vette kezdetét a szeptember. És akik arra számítanak, hogy a hét második felére jön a lehűlés, nos számukra van egy rossz hírünk.

napsütés, nap, időjárás
Kitart a kánikula – Fotó: unsplash.com

Ugyanis szerdán is napos idő várható, csapadékra általában nem kell számítani, de helyenként előfordulhat egy-egy zápor vagy zivatar. A szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet 32 és 37 fok között alakul, így igazi forróságra készülhetünk – olvasható a Köpönyeg legfrissebb előrejelzésében.

Még a hétvégén is 30 fok feletti értékeket mérhetünk

Csütörtök

Ragyogóan napos idő várható, amit gomoly- és fátyolfelhők tarkíthatnak. Csapadékra általában nem kell számítani, de néhol előfordulhat egy-egy zápor vagy zivatar. A szél többnyire mérsékelt marad. A nappali csúcshőmérséklet 31 és 37 fok között alakul.

Péntek

Napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel, de helyenként előfordulhat zápor vagy zivatar. A szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet csúcsértéke 30 és 35 fok között alakul.

Szombat

A korábbi napokhoz képest pár fokkal hűvösebb idő várható, a hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul. Elszórtan kialakulhat zápor vagy zivatar. Az északkeleti szél élénk lesz.

Riasztás van érvényben!

A HungaroMet Nonprofit Zrt. citromsárga figyelmeztetést adott ki 13 vármegyére a várható hőség miatt. Ezeken a terülteken a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat. Mutatjuk térképen az érintett vármegyéket:

Időjárás kánikula meleg hőség riasztás
Pest vármegyére is riasztást adtak ki – Fotó: met.hu

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás