Elolvadsz a siket 2 éves lánytól, aki először hallotta meg apukája hangját

Az aggódó szülők féltek a beavatkozástól, de utólag hálásak, hogy lányuk hallhat.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.09.22. 10:30
Módosítva: 2024.09.22. 13:34
kislány hallás siket műtét szívmelengető

Zoey Consevage siketen jött a világra. Az orvosok ezért azt javasolták a szüleinek, a 31 éves Lynee Consevage-nak és a 33 éves Travis Consevage-nak, hogy engedélyezzenek egy műtétet, hogy Zoey cochleáris implantátumot kaphasson. Ez egy olyan eszköz, ami segít a súlyosan nagyothalló vagy siket embereknek a hangok érzékelésében és feldolgozásában.

orvos, háziorvos, kórház, beteg
Képünk illusztráció/Fotó: Pexels

Amikor Zoey 10 hónapos lett és biztonságossá vált a beavatkozás elment a műtétre. Anyukája Lynne élete leghosszabb négy órájának nevezte azt az időt. Néhány héttel később, április 25-én aktiválták az implantátumot, Zoey akkor halhatott először az életében. Az erről készült videót ide kattintva tekintheted meg. 

Az audiológusok elvégeztek néhány külön tesztet, majd hivatalosan is aktiválták. Mivel a kezemben tartottam, megkérték a férjemet, hogy mondjon neki valamit, így a nevén szólította. Azonnal megfordult és ránézett. Emlékszem, csak arra gondoltam, hogy »Ó, Istenem, működött!«” – emlékezett meg a megható pillanatokra az édesanya.

Számos vizsgálat után fedezték fel egyébként az orvosok, hogy a kislány örökölt egy olyan gént, amely mindkét szülőjénél jelen volt, és ez okozta a halláskárosodását.

„Nem voltunk biztosak abban, hogy egyáltalán meg kellene-e műteni, mert olyan fiatal volt. Most már a világért sem cserélnénk el. Olyan különleges volt látni, ahogy megtanult beszélni és kommunikálni velünk. Az olyan nagy pillanatok, mint az, hogy először énekelt és táncolt a konyhában a kedvenc dalára, még többet jelentettek” – tette hozzá Lynee. 

Zoey nem minden nap használja a cochleáris implantátumát, és amikor nem, akkor jelbeszéddel (ASL) kommunikál. Bár nem használja minden nap, az implantátumnak köszönhetően megnyílt Zoey világa.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás