Ez az igazi szorult helyzet: tűzoltók szabadítottak ki egy városligeti budiba ragadt férfit

A férfira kívülről zárták rá az ajtót, a nyilvános budiból pedig ezután nem volt menekvés. A férfi végső kétségbeesésében a tűzoltókat hívta, hogy segítsék ki szorult helyzetéből.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.14.
Módosítva: 2024.08.14.
nyilvános vécé városliget tűzoltók

Vannak olyan élethelyzetek, amelyektől titkon mindenki retteg, még azok is, akik büszkeségből ezt letagadják. Pontosan ilyen az emberek ősi félelme attól, hogy egy sötét, szűkös helyre zárják be őket, ahonnan nincsen kiút. Különösen félelmetes a helyzet, ha a sötét, szűkös hely történetesen egy vécé – hovatovább egy nyilvános vécé. 

A férfi csak vécézni akart, helyette egy életre szóló élményt szerzett a  ligeti Lev Tolsztoj sétányon Fotó: Google Maps

Ez a hidegrázós rémálom vált valóra hétfőn (augusztus 12.) kora este a Városligetben. Lapunk információi szerint ugyanis egy férfi elszántan, de gyanútlanul vetette be magát a ligeti Lev Tolsztoj sétány egyik mobilbudijába, hogy elvégezze kisebb-nagyobb dolgát. Akkor még ő maga sem sejtette, hogy az előtte álló fél óra minden bizonnyal élete egyik leghosszabb félórája lesz. A bent békésen munkálkodó úr ugyanis egyszer csak olyan hátborzongató kattanást hallott kívülről, amit nyilvános vécében ülő ember egyáltalán nem akar hallani: a kinti zár hangját. Az ijedt férfi gyanúja csakhamar beigazolódott: valaki kívülről rázárta a budi ajtaját. 

Információink szerint a férfi a pillanat tört része alatt vált békés vécézőből mindenre elszánt problémamegoldóvá, aki minden egyes szalmaszálba belekapaszkodott, ami kiutat jelenthetett a retyóból: dörömbölt, kiáltozott és még a toalett oldalára felírt üzemeltetői számot is felcsörögte. Mikor azonban a vonal túlvégén senki nem reagált a segélyhívásra, nem volt mit tenni: a klotyó rabságában tengődő fogoly végső kétségbeesésében az egyetlen olyan lehetőséghez nyúlt, ami biztos szabadulással kecsegtetett: felhívta a tűzoltókat.

Lapunk a nem mindennapi túszejtéssel kapcsolatban felkereste a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, akik elmondták, valóban a kora esti órákban futott be hozzájuk a meghökkentő telefon: 

Pár perccel este fél kilenc előtt érkezett hozzánk a jelzés, mely szerint a Városligetben található egyik nyilvános illemhelyről egy ember nem tud kijönni. A Fővárosi Hivatásos Tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik felnyitották az illemhely ajtaját, és kiengedték a bent ragadt embert

 – mondta el a Metropolnak Kiss Ádám szóvivő. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás