Rendkívül népszerűek a Szent István-napi programok – ma még részt vehetsz rajtuk, este Európa legnagyobb tűzijátéka zárja a programsorozatot – Képgaléria

Igazi Kánaán a kultúra és a gasztronómia szerelmeseinek a négynapos fesztivál, mutatjuk a legjobb pillanatokat és helyszíneket.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.08.20.
Módosítva: 2024.08.20.
Zséda szent istván nap program Fabatka Porta Curtis

Drónshow, Ízek utcája, honvédségi bemutató, Zséda-, Curtis-, Edda- és Mándoki-koncert, hogy csak néhány programot emeljünk ki Magyarország születésnapi eseményei közül. A négynapos államalapítási ünnep csúcspontja az augusztus 20-án este 9 órakor kezdődő tűzijáték lesz, ami a szervezők ígérete szerint minden eddigit felülmúl majd.

MK__0503
Mesterségek Ünnepe a budai várban Fotó: MetropolFotó: Metropol

Hihetetlen jó hangulatban telik a négynapos Szent István-napi rendezvénysorozat, a budapesti résztvevők mellett, tízezrek érkeznek vidékről, hogy együtt ünnepeljék a magyar államalapítást. Rengeteg a külföldi vendég is, hiszen már híre ment, hogy Magyarország nagy rendezvénysorozattal ünnepli a születésnapját.  Augusztus 17. óta és még ma is koncertekkel, gasztronómiai, családi és gyermekprogramokkal várják az ünneplőket, mutatjuk a legjobb pillanatokat és azt, hogy 20-án, mi vár vár rád.

MK__0619
Sokan fényképezkednek az Aranyvonatnál, az Alkotmány utcában  Fotó: Metropol

Ha még nem voltál, látogasd meg a Csárdafesztivált, a szervezők szerint, ez tükrözi a magyar virtus ízét és ritmusát. Ráadásul a népi hagyományokat kedvelők számára kihagyhatatlan program, hiszen a vendégek autentikus néptánc- bemutatókon és népzenei koncerteken is részt vehetnek.

MK__0687
Csárdafesztivál a hagyományok kedvelőinek  Fotó: Metropol

Ki ne hagyd a Mesterségek Ünnepét a budai várban! Kézműves-foglalkozások és mesterségbemutatók várnak, de a színpadon olyan igazi csemegék közül válogathatsz, mint például az Anatólia hangjait megszólaltató Istambul Modern Folk Music Ensemble vagy a Rézeleje Fanfárosok moldvai és balkáni tánczenei koncertjekoncertje és Pál István Szalonna és zenekara, valamint a Kárpátaljai Magyar Táncegyüttes előadása.

MK__0789
Városliget: a honvédség interaktív bemutatói Fotó: Metropol

A Városligetben a Magyar Honvédség statikus kiállításán vehetsz részt, ez főleg a kicsiknek vonzó, a katonák szeretettel foglalkoznak az érdeklődő fiúcskákkal és szüleikkel.

MK__0621
Városok Sétánya és Aranyvonat kiállítás az Alkotmány utcában Fotó: Metropol

A Budavári Palota csodájaként emlegetett Szent István-termet se hagyd ki a programodból, és ha már a várban vagy, a Tóth Árpád sétányon, a Kapisztrán téren lévő kínálaton is sétálj végig. Ha a gyerkőcök miatt a Városligetet választanád 20-án, este 18.00 óráig számtalan szabadtéri programból válogathatsz.  

20190821_augusztus_20_tuzijatek_szfvar_nn_fmh07
Az augusztus 20-i fő attrakciót, a tűzijátékot mindig több százezren nézik meg élőben a Duna partján 
Fotó: Nagy Norbert/MW-archív

Megkérdeztünk járókelőket, mit ünneplünk augusztus 20-án:

Beágyazó:

Ilyen tűzijátékot még nem láttál!

A Petőfi hídtól a Margitsziget alsó harmadáig terjedő, csaknem öt kilométer hosszú, úgynevezett látványtéren, több mint negyvenötezer különálló pirotechnikai effekt jelenik majd meg augusztus 20-án este, ahol a tűzijáték mellett drónshow és fényfestés is lesz. Az idei Szent István-napi tűzijátékot tűzmozsár, kartács, római gyertya, görögtűz, szikraszökőkút és lángeffektek teszik látványossá. Ha nem tudod személyesen megtekinteni, akkor kapcsolj a Duna Televízóra, ahol 9 órától élőben közvetítik a látványosságot. 

A programokon készült fényképeinket itt nézheted meg:

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás