"Még egy kicsit szerethettük" - öt napig küzdött az életéért a 9 napos kislány, aki első iskolai napján kapott szívrohamot

A kislány épp csak megkezdte a negyediket, szülei az emlékére alapítványt hoztak létre.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.08.17.
szívroham tragédia halál

Lucy Nash csak egyike volt azon számos gyermeknek Kentuckyban, akik nemrég visszatértek az iskolába, hogy új tanévet kezdjenek Amerikában, ahol már véget ért a nyári szünet. A kilencéves izgatott napja azonban szörnyű tragédiával ért véget. Az általános iskolás ugyanis szívrohamot kapott. Azonnal kórházba szállították, ám ott agyhalottnak nyilvánították, miután összeesését követően az agya túl sokat volt oxigénhiányos állapotban, mielőtt megfelelő segítséget kapott.

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Épp csak megkezdte a negyedik osztályt. Fotó:  unsplash.com – Képünk illusztráció

A szörnyű baleset augusztus 7-én történt. Öt napig küzdött az életéért a kórházban szülei oldalán, ám végül augusztus 12-én életét vesztette. Édesapja, Ryan Nash most egy megható Facebook-poszt keretein belül búcsúzott tőle:

9 évünk és 56 napunk volt ezzel a csodálatos, boldog, szabad lélekkel. Leírhatatlan fájdalmunk ellenére minden megért percünkért hálásak vagyunk. 

- kezdte Ryan majd leírta, hogy lánya egy szerethető kis angyal volt, aki szeretett olvasni, énekelni, barátkozni és LEGO-játék építő mester volt.

A kórházi alkalmazottak fáradhatatlan erőfeszítéseinek köszönhetően öt napot tölthettünk Lucy oldalán a kezét fogva, énekelve neki, olvasgatva neki kedvenc, olvasáshoz használt könyvét. Még egy kicsit szerethettük és gondoskodhattunk róla, a mi kis negyedikesünkről.

Az, hogy mi okozta Lucy szívrohamát, nem derült ki. A család gyászának enyhítése érdekében GoFundMe oldalt hoztak létre, ahol már több, mint 9400 dollárt, vagyis kicsit több, mint 3,3 millió forint már össze is gyűlt. Sőt, Lucy emlékére még egy alapítványt is létrehoztak a szülei. Azt még egyelőre nem tudják, hogy kiket fognak vele segíteni, de tudják, fájdalmuk feldolgozásában ez segíteni fog nekik.

Lucy szerveit eladományozták azoknak, akiknek szervátültetésre van szüksége, írja az UNILAD.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás