"Már lemondtam arról, hogy valaha gyerekem születhet, de ami ezután történt, az valódi csoda!”

A fiatal lány egy ritka betegség miatt már lemondott a saját gyerekről, ám ezután felcsillant a remény.



Megosztás
Szerző: H. A.
Létrehozva: 2024.08.30.
reproduktív rendszer menstruáció hormonpótlás

Ritka betegséget diagnosztizáltak a ma már 21 éves Ashley Reillynél, 16 éves korában. A fiatal lányt aggasztotta, hogy a menstruációja még mindig nem jelentkezett, ezért orvoshoz fordult. Az ekkor végzett tesztek kimutatták, hogy a nyugat-ausztráliai Herronban élő lánynak nincs reproduktív rendszere – beleértve a méhnyakat és a méhet is –, valamint csak egy vesével született. Mindez szertefoszlatta a jövőbeli terhességgel kapcsolatos reményeit.

Már lemondott a saját gyerekről a fiatal lány Fotó: Pexels/Karolina Grabowska/Képünk illusztráció

Az orvosok ezek után hormonpótló terápiát javasoltak – amit általában a női menopauza tüneteinek enyhítésére használnak –, amelyet Ashley immár 5 éve folytat, ám soha nem gondolta volna, hogy mindez bármilyen változást eredményez majd. 

Egy, a közelmúltban végzett ultrahangos vizsgálat során azonban az orvosok is elképedve fogadták, ahogy a fiatal nőnél, csodával határos módon, a méhnyak és egy fél méh is kifejlődött. 

Jelenleg úgy tűnik, megvan rá az esély, hogy Ashley hamarosan életében először menstruálthat, és idővel akár saját gyermekei is születhetnek.

Már csak abban reménykedem, hogy a méhem még jobban kifejlődik, és remélhetőleg a következő néhány hónapban jelentkezik az első menstruációm

– jelentette ki Ashley egy, az állapotáról szóló videóban, a The Sun beszámolója szerint.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás