Elveszett lelkek, sötét kórtermek: 300 éves kísértetkastélyban járt a magyar felfedező

Egykor elmegyógyintézetként üzemelt az a 300 éves kísértetkastély, ahol hátborzongató dolgok történnek. Most megmutatjuk, hogy mit rejtenek az épület sötét falai.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.08.29.
Urbex szellem kastély

Hátborzongató épületben járt a Felfedező urbexes. Elveszett lelkek bolyonghatnak abban a 300 éves kísértetkastélyban, ami egykor elmegyógyintézetként üzemelt. 

Egykor kórház és elmegyógyintézet is működött a kísértetkastély falai között Fotó: Beküldött / A Felfedező – urbexes

„Suttogást és beszédet hallottam a szomszéd kórtermekből”

Az urbexes 10 éve kutatja az ország leghátborzongatóbb helyeit, de saját bevallása szerint még sehol sem érezte magát annyira nyomasztóan, mint a kísértetkastélyban. Az épület régóta lakatlan, az ablakai be vannak deszkázva, termeit elnyelte a sötétség, a felfedező mégis úgy érezte, hogy nincs egyedül. 

Ez egy elhagyatott kísértetkastély, mely egykor elmegyógyintézet volt. Az egyik legnyomasztóbb hely, ahol eddig jártam, ez a közel 300 éves kastély. Az egykori grófi magánbirtok a világháború alatt hadikórházként működött, majd az ötvenes évektől elmebetegek otthona lett 2006-ig. Az intézet ablakait több helyen bedeszkázták, bent szinte teljes a sötétség

 – mondta a Felfedező, aki az urbexesek szabályai szerint nem árulja el, hogy pontosan hol található a kastély. Ennek pedig nagyon fontos oka van. 

Elhagyatott helyeken nem szoktam semmi furcsaságot tapasztalni, de itt úgy éreztem, mintha nem lennék egyedül. Elmondhatatlanul nyomasztó volt bent tartózkodni. Suttogást és beszédet hallottam a szomszéd kórtermekből, pedig egyedül voltam. Fél óra után pucoltam is ki. Tudom, hogy vannak szkeptikusok, de én ezeket tapasztaltam itt

– tette hozzá. 

 

Galériánkból megtudhatod, mit rejtenek a kísértetkastély sötét falai:

 

 

Mi az az urbex?

Az urbex az urban exploration rövidítése, ami fordításban városfelfedezést jelent. Az urbex egy elterjedt szabadidős tevékenység, aminek már saját szubkultúrája van. A városfelfedezés lényege, hogy elhagyatott, lepukkant, romos, vagy éppen működő, de elzárt, ember alkotta helyekre vagy tárgyakhoz jussunk el. Az urbexesek célpontjai lehetnek például elhagyatott városok, gyárak, kórházak, elmegyógyintézetek, börtönök, csatornahálózatok, alagutak, katakombák, ipari és katonai létesítmények, vagy éppen magára hagyott parasztházak, tanyák. Az urbexesek az íratlan szabályukhoz hűen nem árulják el, hogy pontosan hol található az a bizonyos épület, ahol jártak, nehogy vandálok jelenjenek meg és teljesen kifosszák, megrongálják a helyszínt. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás