„Szeretném látni, ahogy a lányom felnő” – Nikinek fájt a háta, most életmentő műtétre vár

Nikolettánál syringomyeliát diagnosztizáltak, a fájdalmai egyre elviselhetetlenebbek. Esélyt kapott egy életmentő műtétre.



Megosztás
Szerző: Kóczián Nikolett
Létrehozva: 2024.07.05.
család betegség műtét

Az idővel vív harcot Velkei Nikoletta. A 45 éves anyukánál egy ritka betegséget, syringomyeliát diagnosztizáltak, ami megkeseríti az egész életét, és a tünetei egyre rosszabbodnak. Nikinek fel kell nevelnie 14 éves lányát, Lillát. Reménysugárként lehetőséget kapott egy életmentő műtétre. 

Velkei Nikoletta Fotó: Beküldött

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászalsószentgyörgyön élő anyuka három évvel ezelőtt elviselhetetlen fájdalmat kezdett érezni a háta közepén a két lapockája között és a mellkasában. Egy éve pedig megkapta a diagnózisát, kiderült, hogy a szörnyű hátfájása a syringomyelia egyik tünete, ami miatt ciszták képződtek a gerincvelőben, ez kihat az ízületeire is, fogni is nehezen tud. 

„Képessé válhatok újra teljes életet élni”

A ritka betegséggel küzdő 45 éves anyuka tünetei egyik napról a másikra súlyosbodhatnak, akár tolószékbe is kerülhet. Az életmentő műtétjét Spanyolországban vállalta egy specialista. 

A műtét reményt ad arra, hogy a jelenlegi tüneteim, mint például a gerincfájdalom, mellkasi nyomás, fejfájás, izomfájdalmak, sántítás a bal láb miatt, remegés és az érzéskiesések  jelentősen enyhülhetnek vagy akár teljesen megszűnhetne

– árulta el Nikolett. 

„A műtét segíthet abban, hogy visszakapjam a mozgékonyságomat és a függetlenségemet, ami alapvetően javítaná az életminőségemet. Képessé válhatok újra teljes életet élni és visszatérhetek a mindennapi tevékenységekhez, amelyekről jelenleg le kell mondanom” – tette hozzá.

Niki lányával, Lillával Fotó: Beküldött

„Szeretném látni, ahogy a lányom felnő”

Nikoletta igyekszik erős és pozitív maradni a családjáért. 

Pozitívan gondolkodom mindig. És nagyon reménykedem, hogy sikerül összegyűjteni az összeget és megműtenek. Persze nekem is vannak rossz napjaim, mint mindenkinek, de ezt csak úgy lehet »túlélni«, ha nem a rosszra koncentrálok. Szeretném látni, ahogy a lányom felnő, és támogatni őt minden lépésében

– mondta megtörten az édesanya, aki rendezvényeken vállal hajfonást és csillámtetoválást becsületkasszás alapon. Sajnos azonban a betegséggel járó tünetei többször rosszullétet okoznak, ami megnehezíti ezt a munkát is. Az interneten hatalmas összefogás alakult érte, az augusztusban kitűzött műtétjéhez szükséges 8 millió forintból közel 1 millió már össze is gyűlt.

IDE kattintva megtudhatod, hogyan segíthetsz Nikinek, hogy elvégezzék az életmentő műtétjét.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás