Megint kilyukadt a burkolat a Csömöri úti felüljárón – le kellett zárni

Ismét javítani kell a korábban felújított felüljárót.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.07.12.
Módosítva: 2024.07.12.
karácsony Gergely felújítás többletköltség kátyu felüljáró

Durva! Ismét kilyukadt a burkolat a Csömöri-Fogarasi út közötti felüljárón. A katasztrofális állapotban lévő felüljáróhoz harmadszorra nyúlnak hozzá az elmúlt években, mert igazi autógyilkos volt. 

pixelezve
Megint teljesen felszedték a burkolatot – Fotó: Metropol

Az, hogy a budapesti utak és a felüljárók többsége kátyús, mondhatni, megszokott. Mint azt a BKK közölte, a július 4-e óta zajló felújítás alatt megújul a felüljáró teljes aszfaltburkolata, kicserélik a szigetelést, illetve felújítják a vízelvezetési és dilatációs rendszert. A munkákkal várhatóan augusztus végére készül el a főváros, persze addig az autósforgalom előtt ismét le lesz zárva a szerkezet. 

pixelezve
 A zuglói Csömöri utat és a Fogarasi utat összekötő felüljáró így néz ki – Fotó: Metropol

Már idén márciusban, az enyhe tél vége felé járva láthatóak voltak a repedések, gödrök, lyukak, amit aztán még akkor javítani volt kénytelen a fenntartásért felelős fővárosi önkormányzat. Ezután a burkolat csupán néhány hónapot bírt ki...

Már harmadszor javítják

  • 2023 novemberében durván kátyús lett a híd, 
  • 2024 tavaszán is javították a kátyúkat
  • 2024 nyarán, azaz most, ismét lezárták az autósok előtt: megújítják a teljes aszfaltburkolatot, kicserélik a szigetelést, illetve felújítják a vízelvezetési és dilatációs rendszert.   

 

MK__5142
Az augusztusig tartó munkálatok alatt csak a buszok közlekedhetnek a felüljárón – Fotó: Metropol

Budapest elátkozott helyeként tartják számon

A felüljárón van egy kátyú, ami évekkel ezelőtt már gödörré szélesedett, visszatérő eleme az aszfaltnak, ezért a környékbeliek csak fantomkátyúnak nevezik. A burkolat egy-egy foltozás után eddig legfeljebb néhány hónapot bírt csak ki nagyobb hiba nélkül. 

Így nézett ki idén márciusban Pest egyik leghíresebb kátyúja. Aztán „megcsinálták”, de mostanra visszatért – Fotó: Origo

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás