Idén nincs hiány az extrém ízesítésű fagylaltokból, gondoljunk csak a hekk ízű, vagy a tejföl ízű fagyira. De már a korábbi években is fel-fel bukkant egy-egy szokatlan ízesítésű fagylalt a piacon.
Tavaly nyáron a balatonmáriafürdői Vitorlás fagyizó cukrásza, Pálfi Attila indított el egy olyan trendet, ami mostanra szépen kifutott: ő akkor a sajtos-tejfölös lángos ízű fagyival nyert különdíjat a Balaton fagyija versenyen. Azt kérdeztük a Metropol olvasóitól a Facebookon, hogy nekik milyen élményeik voltak ezen a téren, melyik volt a legfurcsább ízű fagylalt, amit kóstoltak?
Pál vidám kis történetet osztott meg velünk:
A nagy melegre való tekintettel, vettünk egy fagyimasinát. Kedvesem izgatottan vetette bele magát a fagylaltreceptek közé és kisvártatva rohant is felém a kezében egy pohárral, benne pedig valami zöldes-sárgás-barnás színű kenőccsel, mondván, hogy ez az első műve és kóstoljam meg! Az első ízlelés után, bátortalanul kérdezem, hogy ugye nincs benne semmi mérgező? Megnyugtatott, hogy csak bevizsgált természetes anyagokat használt és a leírás alapján készítette! Szerintem összeragadhatott két lap... Soha nem tudtam meg az összetevőket, de az biztos, hogy hogy sem előtte, sem azóta furcsább ízű dolgot, amit fagyinak neveznek nem ettem!
Melinda két különleges ízű fagylaltot is kóstolt már:
Camembert sajtos és matcha teás ízű fagylaltot is ettem egyszer. Sajnos egyik sem nyerte el tetszésemet
– írta hozzászólásában Melinda.
József sörfagyit tett próbára, de – bármilyen meglepő – soha többé nem tesz ilyen kísérletet. Amanda egyet is értett ebben Józseffel. Norbertnek ugyanakkor pozitívak a tapasztalatai egy nem éppen hétköznapi fagylaltízesítéssel kapcsolatban.
Kíváncsiságból ettem egyszer uborka ízű fagyit és esküszöm, hogy finom volt
– írta kommentjében.
Hasonlóan kellemes meglepetésről számolt be Kinga is. Ő ezt írta a Facebookon:
Levendulás fehér csokoládé fagylaltot próbáltam ki és biztosan máskor is megteszem majd, mert nagyon finom volt!
Van, aki kimondottan szigorúan zsűrizte az általa kipróbált extrém ízű fagyit:
Alapvetően szeretem a sós karamell ízesítésű desszerteket, de amikor ezt fagylalt formájában is kipróbáltam, akkor az a kukában landolt, mert a són kívül más ízt nem is lehetett érezni benne!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre