„Amikor meghallottam, levert a víz” – Megálmodta vendége halálát Edit

Heteken át álmodott idős vendégével a fiatal kocsmároslány. Pár hónappal később kiderült, hogy halála helyszínét mutatta meg Editnek.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.07.31.
meghalt kocsma szellem álom

A hideg is kirázta a fiatal vidéki csaposlányt, amikor megtudta, hogy megálmodta egyik kedvenc vendége halálának körülményeit. Még abban sem volt biztos, hogy az álmában többször megjelenő ősz bácsi nem képzelete szüleménye-e, hanem egy valós személy, ugyanis ébredés után már nem emlékezett az arcára. Csupán amikor megtörtént a baj, döbbent rá arra, hogy az idős férfi többször elvezette őt halála helyszínére.

Álmában vitte el halála helyszínére Edinát Pista bácsi  Fotó: Pexels

Egy vidéki kocsmában dolgozik a 34 éves Edit, akinek egy nem mindennapi hidegrázós élményben volt része a napokban. A fiatal nő pár éve dolgozik a helyi italozóban, ahol több vendégével is baráti kapcsolatot ápol. Az egyik kedvenc vendége azonban kérdés nélkül a 85 éves Pista bácsi volt, aki rengeteg kedves régi történettel szórakoztatta őt. 

„Pista bácsit mindenki nagyon jól ismerte a környéken. Minden nap betért hozzám egy-egy italra, ugyanis mióta meghalt a felesége magányos volt és itt mindig kíváncsi fülekre talált érdekes történeteivel” – kezdte el mesélni a történetet lapunknak Edit.

Elmondása szerint nyár elején furcsa álmai voltak, amelynek főszereplője mindig egy idős bácsi volt.

Heteken át egy ősz hajú idős bácsival álmodtam, aki kedvesen mosolygott rám és a nevemen szólított, én viszont nem tudtam, hogy ő kicsoda. Minden alkalommal ugyanaz történt: győzködött, hogy menjek vele, mert szeretne nekem mutatni valamit. Követtem őt és mindig egy kertbe vezetett, ahol a szőlős mellett megálltunk. Ezután valami fontos dologról szeretett volna beszélni, ám ekkor hirtelen felébredtem

– részletezte a fiatal nő.

És ez így ment napokon át, mindig ugyanaz a kert, ugyanaz a bácsi, ám a mondandójára sosem derült fény. Pár nappal ezelőtt azonban Editnek feltűnt, hogy Pista bácsi már napok óta nem járt nála, ezért aggódni kezdett.

„Teltek a napok és már többen kérdezték tőlem a vendégek közül is, hogy mit tudok Pista bácsiról, ugyanis már jó ideje nem látták őt a faluban sem” – folytatta. 

Végül pár héttel később egy fiatalember tért be a kocsmába és szóba elegyedett Edittel. Kiderült, hogy ő nem más, mint Pista bácsi fia, aki az apja temetését intézi éppen a faluban.

Elmesélte, hogy sajnos az édesapja pár nappal ezelőtt kiment a kertbe a szőlőshöz, összeesett és nem kelt fel többet. Szívinfarktus vitte el az öreget. Amikor meghallottam, levert a víz. Ekkor döbbentem rá, hogy az idős bácsi, aki álmomban mindig a kertbe vezetett nem más volt, mint maga Pista bácsi

 – árulta el.

Az idős férfi fia nagyon rosszul érezte magát, bűntudata volt amiatt, hogy ritkán látogatta az apját. Edit azonban megnyugtatta, hogy édesapja egyáltalán nem haragudott rá, sőt nagyon büszke volt rá és mindenkinek boldogan mesélt arról, hogy a fiának sikerült kitörnie a kis faluból és jó karriert futott be a városban. 

Ezután elővette a telefonját és mutatott egy családi képet, amin Pista bácsi mosolyogva pózol unokáival. Ugyanazt az inget és nadrágot viselte, amit álmomban. Gondolkoztam, hogy meséljek-e neki az álmaimról, de nem szerettem volna felzaklatni

– mondta, majd hozzátette: azóta is azon rágódik, hogy beszámoljon-e a történtekről az elhunyt vendége fiának.  

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás