Tragédia Jászberényben: vezetés közben vesztette életét a mentős – szívszorító módon búcsúzott a mentőszolgálat

A mentős vezetés közben lett rosszul. Bár bajtársai hosszan harcoltak életéért, Jánost már nem lehetett megmenteni.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.06.24.
Módosítva: 2024.06.24.
Országos Mentőszolgálat (OMSZ) tragédia Jászberény gyász

Fekete nap virradt az Országos Mentőszolgálatra szombaton (június 15.), amikor is tragikus baleset árnyalta be hétvégéjüket. Aznap ugyanis minden mentős egyik rémálma valósult meg Jászberényben: az esetkocsiknak saját bajtársuk, Ördög János megmentésére kellett sietniük.

Ördög Jánosért hiába harcoltak bajtársai, a férfi életét már nem lehetett megmenteni. Az Országos Mentőszolgálat saját halottjának tekinti szeretett munkatársát Fotó: Országos Mentőszolgálat

A mentősofőrként dolgozó férfi kocsijában, vezetés közben lett rosszul, eközben sodródott le az útról. Bár a segítség szinte azonnal kiérkezett, és hosszan, hősiesen harcoltak életéért, a férfit már nem tudták megmenteni. Az Országos Mentőszolgálat egy emberként gyászolja elhivatott és odaadó munkatársát, Jánosról megható posztban emlékeztek meg:

– Ördög János bajtársunk 1971. 07. 03-án született Jászberényben, az Országos Mentőszolgálat bajtársai közösségéhez 2003-ban csatlakozott gépkocsivezetőként a Jászberényi Mentőállomáson. Azóta számtalan rászorulónak segített és százak köszönhetik neki életüket – búcsúzott hosszan szeretett kollégájától az Országos Mentőszolgálat. Hozzátették, hogy a férfit minden bajtársa szerette: 

Bajtársai az első pillanattól szerették és tisztelték Jánost, aki gyorsan a mentőállomás egyik központi figurájává vált. Az odaadó, mindig mosolygó és precíz életmentő egész lényéből áradt a jókedv és a segítőkészség, munkában és a magánéletben is mindenki számíthatott rá

 – szögezték le.

 János azon a tragikus szombati napon is éppen oda tartott, ahova 21 éve szinte minden nap: dolgozni a mentőállomásra. A súlyos állapotban lévő férfiért azonnal odasiettek bajtársai:

Június 15-én, munkába tartva rosszul lett és lesodródott az útról. Perceken belül helyszínre érkező bajtársai hosszasan küzdöttek János életéért, de a jólelkű életmentőt minden próbálkozás ellenére sem sikerült megmenteni. Hiánya felbecsülhetetlen

 – írták. Később kommentben azt is hozzátették: saját halottjuknak tekintik. 

– Ördög bajtársat az Országos Mentőszolgálat saját halottjának tekinti, emlékét megőrizzük – fűzték hozzá. A férfi fia, ifjabb Ördög János szívszorító szavakkal köszönte meg a mentőszolgálat búcsúját:

Köszönjük szépen mindenkinek a családunk nevében is. Köszönjük az Országos Mentőszolgálat mély együttérzését, a jászberényi bajtársak odaadó, önzetlen szeretetét, amelyet családunk felé tanúsítanak. Nyugodj békében, Apa, nagyon hiányzol 

– írta az összetört, gyászoló férfi. 

Információink szerint a férfiről kollégái is méltóképpen megemlékeztek: sorfalat állva, szirénaszóval búcsúztatták Jánost.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás