„Az utolsó számokat a mentősökkel bulizták végig” – valóra vált a súlyos beteg, kerekesszékes csepeli nagypapa álma

Szívszaggató segítségkéréssel fordult az emberekhez Nikolett, pár nappal a június 1-i Hungária koncert előtt. Nagypapájának még karácsonyra vették meg a jegyet a koncertre, de időközben kerekesszékbe került és nem tudták, hogyan vihetnék el őt.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2024.06.05.
Hungária kerekesszékkel eljut csepeli nagypapa

A Csepelen élő Jusztin István és felesége, Jusztin Istvánné Kecskés Ibolya még karácsonyra kapott a családjától belépőjegyet a június 1-i Hungária koncertre. Időközben azonban a nagypapánál gerincvelő-daganatot találtak. Állapota annyira leromlott, hogy csak kerekesszékkel tud közlekedni. Bár a jegyet ki tudták cserélni a rokonok kerekesszékes helyre, a nagypapa eljutását a koncertre sehogy sem tudták megoldani, hiszen olyan autóra volt szükség, amibe rámpán keresztül, kerekesszékkel együtt beülhet István.

István és Ibolya igazi örökmozgók voltak a betegségig, rengeteg koncertre jártak el együtt  Fotó: Olvasói fotó

„Sikerült! Olyan boldogok voltak!”

Nikolett, Istvánék unokája minden követ megmozgatott, hogy eljuttassa nagyszüleit a koncertre. Betegszállítókkal, ismerősökkel is beszélt, sőt az egyik csepeli Facebook-csoportban is közzétette, hogy szívesen fogadná olyan ember segítségét, aki eljuttatja beteg nagypapáját a koncertre.

„Végső elkeseredésemben felhívtam az AMS mentősöket, mivel egyik betegszállító cég sem dolgozott szombaton. Ők segítettek eljutni, odavitték őket, a helyükre kísérték, visszamentek értük, sőt, az utolsó öt számot együtt bulizták végig. Nagyon rendesek és kedvesek voltak! Emberségesen viselkedtek, nem nézték le őket! Otthon segítettek nekik bemenni a házba! Nagyon hálásak vagyunk! A nevüket sajnos nem tudjuk, de köszönjük nekik"– mesélt Nikolett a szuper tapasztalatról és nagyon örül, hogy végül nem veszett kárba a karácsonyi ajándék. 

A koncert hatalmas élmény volt nekik! Olyan boldogok voltak! És mi is, hogy sikerült eljutniuk végül! Nagyon nehéz volt keríteni valakit, de végül sikerült és megérte

 – tette hozzá Nikolett.

Kezében a jeggyel, büszkén indult el a koncertre a csepeli nagypapa, felesége kíséretében.  Fotó: Olvasói fotó

„Még a kórházban is azt mondogatta, hogy neki Hungária koncertre kell mennie"

István és Ibolya hatalmas Hungária rajongók. Rengeteg koncertjükön voltak már, igazi pörgős párként szerettek zenés eseményekre járni. Éppen ezért nagyon megörültek, amikor karácsonyra jegyet kaptak a Most vagy Soha Hungária koncertre a Puskás Arénába. A hirtelen jött betegség azonban mindent megváltoztatott.

A gerincvelő-daganatot megműtötték, de sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán felébred-e. Már akkor mondta a papa, hogy Hungária koncertre kell mennie, úgyhogy össze kell szednie magát. Ez még télen volt. Most jött a koncert és az volt a vágyuk, hogy elmenjenek, még ha csak egy fotó erejéig is

 – nyilatkozta korábban a Metropolnak Nikolett, aki nagyon hálás, hogy végül segítséget kaptak és beteg nagypapája együtt bulizhatott feleségével, akivel közel hatvan éve házasok.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás