Potyautasként közlekedett Matilde, Lajosmizse sztárja lett – Videó

Igazi sztármacskává vált egy házimacska Lajosmizsén. A környéken élők egy hete emlegetik Matilde-ot, a kalandor kandúrt, miután a gazdája autóján potyautasnak állt. A macskának már három élete odalett a környék csokimestere szerint, mégis bátran és békésen utazott a kombi autó tetején.



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.06.14.
kalandvágy A kandúr kalandor Matilde macska

Óriási sikert aratott Lajosmizse egyetlen csokiüzletének legutóbbi videója, amit június elején osztott meg Rimóczi László. A 47 éves csokimester évek óta üzemelteti a csokoládé szalonját, de az üzletének akkora kattintást még egyetlen csokialkotása sem hozott a közösségi médiában, mint amit Matilde, a kandúr macskájáról készült videója produkált. Amióta László közzétette a videót az üzlete Facebookján, minden vásárló a macskájáról kérdezi.

Rimóczi László macskája sztár lett Lajosmizsén /
Rimóczi László macskája sztár lett Lajosmizsén Fotó: Rimóczi-Art Csokoládé Grillázs Szalon 

„Matilde, megcsináltad!”

A Pest vármegyében élő férfi június 6-án a közeli közértbe ment el vásárolni kora reggel. Beült a kombi autójába, és nem is sejtette, hogy egy potyautasa is van: míg ő beindította a motort, és kikanyarodott az üzletétől, a házimacskája rezzenéstelenül, békésen üldögélt a jármű tetején. A potyautas kedvenc a piacig kísérte a gazdáját az autó tetején. 

Amikor leparkoltam, egy nyávogást hallottam. Mondtam, hé’ ez Matilde-om hangja. Felnéztem, és ott volt az autó tetején. Figyelt lefelé. Nem is értem, hogy nem csúszott le? Nem mentem gyorsan, de ezt alig hittem el. Úgy ült ott, mint akit oda ragasztottak

 – idézte fel a László, a Rimóczi-Art Csokoládé Grillázs Szalon tulajdonosa.

A csokimester meglepődött a kandúrja megmagyarázhatatlan produkcióján, majd gyorsan az autóba tette hűvös helyre, amíg bevásárolt a piacon. Nem sokkal utána a szalonja kültéri kameráján nézte vissza a vicces jelenetet.Megosztottam a privát Facebook-oldalamon a videót, és annyira jól ment, hogy gondoltam a csokiszalonom oldalán is közzéteszem, hátha sokan nézik” – részletezte a férfi.

A sejtése bevált: óriásit robbant a videó a neten. 

Már most 1,3 millió megtekintésnél jár a videó! Ekkorát hirdetés nélkül egy posztom se ment! Matilde, megcsináltad!

 – nevet jókat László, akinek a kandúr ingyenreklámot hozott. „Azóta is beszélnek a környéken a macskámról. Néhány napja osztottam meg, és minden vásárlómnak az az első kérdése hozzám, ha bejön a szalonba, vagy találkozok velük az utcán, hogy van Matilde? Nagyon megkedvelték” – mesélte tovább.

Kimentette a gyászból

László egyébként néhány éve rajong csak a macskákért. A csokoládémester az édesanyja halála után szeretett bele a doromboló kedvencekbe. Matilde volt az első macskája, a sors mintha hozzárendelte volna. „Ő mentett ki a gyászból, kikapcsolt, sokat jelent nekem. A nővéremék mentették meg. Hozzájuk dobták be a kistesójával. A kis feketét a kutyájuk szétmarcangolta, de ő felmenekült egy fára. Igazi túlélő, szerintem innen van a kalandvágya” – árulta el László.

Matilde kandúr igazi kalandor: mindig kiszökik otthonról és járja Lajosmizse utcáit /
Rimóczi László macskája sztár lett Lajosmizsén Fotó: Metropol-olvasó

Azóta ha teheti, mindig vele van a kandúrja. 

Fiatal korában mindig vittem magammal, amerre mentem: postára, bárhova. Beugrott a kocsiba, és indultunk. Annyira megszokta, hogy a kocsi környékén van, hogy nem fél tőlük. Olyan kis bolond, hogy már három élete odavan, néha kiszökik, figyeli hogy az elektromos kerítés mikor nyílik. Volt, hogy már elcsapta egy autó, de szerencsére mindig hazajön. Hat macskám van édesanyám halála óta, fajtiszta példányok. Matilde keverék cicus, de olyan kalandvágy van benne!

– zárta szavait László, aki azt reméli, a kóbor lelkű kedvence még sok kellemes meglepetést okoz neki.

Mutatjuk a videót Matilde-ról!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás