Jégeső és zivatar is tönkreteheti a szombat esténket, mutatjuk mikor vonulnak el a sötét felhők

Az ország nagy részén folytatódik a zápor és zivatar.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.01.
időjárás előrejelzés csapadék zivatar

A Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. frissítette a hétvégi időjárás előrejelzését, és kiadta a szükséges figyelmeztetéseket a nap várható időjárásáról. A szombat esti, majd az éjszakai órák nem kecsegtetnek semmi jóval, azonban vasárnap reggeltől végre fellélegezhetünk, legalábbis egy kis időre.

eső, zivatar, zápor, időjárás, esernyő
Szombat éjszaka még megpróbálkozik a zivatar egy utolsó rohammal /Fotó: unsplash.com

Szombat délután délnyugat felől helyenként újabb záporok, néhol zivatarok alakulhatnak ki. Intenzívebb zivatarokat általában erős, viharos (50-80 km/h) széllökés, felhőszakadásszerű eső (~ 15-25 mm), illetve kis eséllyel jégeső (< 1 cm) kísérheti. A Duna vonalától keletre még egy-egy heves zivatar kialakulhat, melyekben (> 90 km/h széllökés, > 2-4 cm-es jégátmérő, > 30 mm csapadék) is előfordulhatnak. Az esti, késő esti órákban fokozatosan mindenütt lecseng a zivatartevékenység az országban.

Az északi megyékben még továbbra is előfordulnak felhős tájak, de már arrafelé is fokozatosan csökken a záporok, zivatarok száma, hajnalra szinte mindenütt megszűnik a csapadék. Délebbre derült vagy legfeljebb fátyolfelhős lesz az ég. A legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Vasárnap napközben alapvetően nem valószínű kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség. Délután az északnyugati országrészbe nyugat felől besodródhat egy-egy záporos tömb, melyben kis eséllyel villámtevékenység is előfordulhat - számolt be róla a Met.hu.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás